Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2016. 01.17 – Vasárnap 11 óra – ECHO-TV

Rekord a Fejér megyei Jótékonysági vadászaton / Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének Titkári Ülése / Átadták az ötödik Erdei Delikátesz boltot / Szezonzáró foglyászás – Szollár Andrással / Építsünk vadászautót! – V. rész: Zárt kabin

1-jótékonyság

Rekord a Fejér megyei Jótékonysági vadászaton

Az idei nádasdladányi karitatív eseményen minden eddiginél többen, összesen 58-an vettek részt. Az immár hagyományosan december 27-én, a Nádor Vadásztársaság területén rendezett apróvadazásra befizetett részvételi díjak összege is minden eddiginél magasabb: mintegy 1 360 000 forint. Ezt a minimális szervezési költségek levonása után idén is a Fejér megye Gyermekeiért Alapítvány kapja. A szervezők – az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei Területi Szervezete és a vadásztársaság – jövőre még nagyobb szabású eseményt terveznek, miután idén is csaknem húszfős túljelentkezés volt.

2-szaksz.

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének Titkári Ülése

2015. december 12-én évzáró küldöttgyűlését tartotta az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete. Az elmúlt év utolsó szakszervezeti rendezvényén áttekintették az elvégzett munkát, és az időszerű feladatokat. Megható eseményként került sor arra, hogy Dr. Király Pál – több évtizedes újságírói munka után – a küldöttgyűlés plénuma előtt adta át az  Erdészeti és Faipari Híradó szerkesztését Zétényi Zoltánnak, aki a Forestpress.hu mellett, a patinás múltú nyomtatott újság szerkesztését is irányítja a jövőben.

3-delik.

Átadták az ötödik Erdei Delikátesz boltot

Már a budapestiek is megvásárolhatják a prémium minőségű Erdei Delikátesz termékeket, melyekhez a Hold utcai Vásárcsarnokban megnyílt új boltban széles választékban juthatnak hozzá a fővárosiak.  Az első szaküzletet a franchise-rendszer megálmodója, a VADEX Mezőföldi Zrt. adta át 2014. december 19-én Székesfehérváron. Az ország második Erdei Delikátesz üzlete Miskolc belvárosában nyílt meg. 2015 októberében Tatabányára is megérkezett az „Erdők ínyencfalata”, majd ezt követően Debrecenben nyitotta meg kapuit a bolthálózat.

4-foglyászás

Szezonzáró foglyászás – Szollár Andrással

“A mozdulatokban biztonságot sugárzunk, és azt közvetítjük a társak felé, hogy mi biztonságosan kezeljük a fegyverünket, mellettünk nyugodtan szórakozhat, nem kell attól aggódnia, hogy veszélyes lövést fogunk leadni! Vonalhajtásban álltunk fel, majd az előttünk elterülő területet fogjuk átpásztázni a kutyákkal. Jó széllel mennek előre, mi pedig az álló kutyákra fogunk rámozdulni, és felrebbenő madarakat lőni. Kisebb-nagyobb csapatokban, hármasával – ötösével fognak rebbenni a foglyok előttünk. Ilyenkor különösen kell ügyelni a lapos lövésekre, zömében 45 fok alatti lövéseket fogunk tudni tenni. Tehát a biztonságos lőirányokat, a vad pozitív azonosítását kell elvégeznünk fejben!….” – Szollár András, APSI lőoktató.

5-vadászautó

Építsünk vadászautót! – V. rész: Zárt kabin

Vadászautó építő sorozatunk ötödik részében Florin barátunk megmutatja, hogyan kell vadászautónkra egy zárt kabint szerelni! A por- és vízmentes zárt kabin segítségével autónk olyan plusz teret kap, melybe a vadászfelszerelésünk java részét tudjuk elhelyezni. Ez egy igen hasznos és praktikus felépítmény, hiszen amellett, hogy igényes, ütés- és időjárásálló anyagból készült, ily módon meg tudjuk védeni értékeinket a különböző külső behatásoktól. Jöhet eső, vagy hó, a beépített munkakabin bármely helyzetben megvédi szállítandó vadászfelszerelésünket, értékeinket. Ismerkedjünk meg a beszerelésével!

Filmünket január 17-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

https://www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

https://hu-hu.facebook.com/echotelevizio

http://www.echotv.hu/video/109512/20151220_Hazai_vadasz