Erdei Delikátesz bolt – immár Debrecenben is! – 2015.12.03.

A debreceni Erdei Delikátesz szaküzlet a negyedik tagja az országos hálózatnak és a tervek szerint hamarosan újabbak nyitása is várható

45

4

Az üzletben a legkülönfélébb vadhústermékeket lehet megvásárolni a mézek, lekvárok, gyümölcslevek, szörpök, szárított és konzerv gombák, fűszerek mellett.

A debreceni szaküzlet megnyitásának ünnepségét jelenlétükkel megtisztelte Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, FM, Emmerling Gábor, VADEX Mezőföldi Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese Dr. Papp László polgármester és Ludman Árpád üzlettulajdonos.

1 3 2 46

35

24 26 23 22

6

Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, FM

„Nagyon komoly problémával küzdünk, hiszen Magyarország hiába rendelkezik vadászati nagyhatalomként a Kárpát-medence legjobb vadállományával, mégis alig jut az asztalra belőle. A magyar fogyasztás töredéke az európai átlagnak, mert a magyar emberek mindössze évi 40 dekát fogyasztanak évente. Ezt a piaci rést az Erdei Delikátesz bolthálózat arra használja ki, hogy a fővárosi vagy vidéki háziasszonyokhoz közelebb hozza ezeket a termékeket. Az üzletben azokkal a termékekkel tudnak megismerkednii a vásárlók – speciális kézműves élelmiszerek, ivólevek, fűszerek – amikkel egyébként nem biztos, hogy találkoznának más boltokban. A vadhús gyakorlatilag bioélelmiszer és nagy fehérjetartalma miatt teljesen egészséges. Az élelmiszerek mellett a vadhús főzéséhez kapcsolatos teljes repertoár is megtalálható az üzletben.

Ez egy nagyon sikeres projektje az erdőgazdaságnak, mivel ezek azok a lépések, amelyek mindannyiunk számára kézzel foghatóak, tapasztalhatóak. Ez bizonyítja azt, hogy ha van egy jó ötlet, gondolat, vannak jó szakemberek, akkor komoly sikereket lehet elérni, mert van rá igény.”

10 20 18 19

17

34 33 32 39

5

Emmerling Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes, VADEX Mezőföldi Zrt.

„A VADEX Mezőföldi Zrt. az ország egyik legnagyobb vadfeldolgozó üzemének a működtetője. Az Erdei Delikátesz üzlethálózat ötlete már egy éve fogalmazódott meg bennünk. Immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre a „Vadételek Asztala” Országos Vadgasztronómiai Fesztivál. Ennek kapcsán jutott eszünkbe az, hogy abból a szűk körből, ami a vadászokat, vagy a vadászismerősökkel rendelkezőket megilleti, kicsit ki kellene törni és minél szélesebb körrel megismertetni, megszerettetni azt a vadhús alapanyagot, amelyet a társaságunk előállít. Az első ötletet követően a termékkört kibővítettük a többi állami erdőgazdaság élelmiszer jellegű termékeivel is.

Az Erdei Delikátesz szaküzlet polcain megtalálhatóak a VADEX Zrt. vadhúsai, a Mecsekerdő Zrt. gyümölcsivóleve, vagy a Vértesi Zrt. méztermékei. Egyre többen csatlakoztak hozzánk és a bolthálózatnak ma már a nemzeti parkokon kívül nagyon sok őstermelő a beszállítója.

A miskolci, a tatabányai és a székesfehérvári üzlet után ez a negyedik üzlet, amit az Erdei Delikátesz hálózatban megnyitottunk. Természetesen Budapest sem maradhat el, a jövő héten várható a fővárosban a következő egység nyitása. Magyarországon jelenleg kevés olyan hely van, ahol az erdőhöz, mezőhöz kapcsolódó termékek egy helyen megvásárolhatóak. Az üzlethálózatban teljesség igénye nélkül a fűszerektől elkezdve az alapanyagig minden beszerezhető.

Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy rövid időn belül, maximum 5 év alatt az összes megyeszékhelyen sikerüljön egy ilyen üzletet nyitni, hogy mindenki hozzáférhessen ezekhez a termékekhez.

Az év vége közeledtével mindenkit arra bíztatok, hogy a vadhús, illetve az erdei termékek az ünnepi asztalnak a díszei is lehetnek, és talán el fogjuk érni azt az időt, amikor halászlé helyett jóízű vadhúskészítményt fogyasztunk ünnepekkor.”

65 66 61 62

57

55 54 53 58

9

Ludman Árpád üzlettulajdonos, Erdei Delikátesz szaküzlet Debrecen

„Nagyon örülünk, hogy ezt a sikert elértük, de akkor fog ez a siker beteljesedni igazán, amikor a vásárló közönség tetszését is megnyertük. Azt tudom kiemelni, hogy bizalommal forduljanak hozzánk a vásárlók. Termékeink jelentős része hazai termelői körtől származik. A tőlünk megvásárolt vadhúsokhoz recepteket is kínálunk. Reméljük, hogy a karácsonyi időszakra felfut az üzlet és a vásárlók az ünnepi menühöz az extra minőségű, hazai termék alapanyagot nálunk fogják megvásárolni.

A nyitvatartási időnk a következő: kedd és péntek között 10 és 18 óra között vagyunk nyitva, szombaton pedig 10 és 13 óra között. Üzletünk Debrecen belvárosában, az egyik legimpozánsabb épületben található, jó parkolási lehetőséggel közvetlen az üzlet közelében. Minden vásárlónkat szeretettel várjuk!”

15 13 12 8 15 7

64

62 61 63 53 54 52

29

47

48

Filmünket 2015. december 20-án, vasárnap 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz