Építsünk vadászautót! – 2015.12.04.

Ha gyakori autónk fokozottabb igénybevétele, érdemes elvinni egy olyan szakműhelybe, ahol a széria autót biztonságosabbá és komfortosabbá tudják tenni!

16 19

Persze ahhoz, hogy valakinek megengedjük, hogy autónkhoz hozzányúljon, szimpatikusnak kell lennie! Nos, sorozatunknak ebben a részében megismerhetik Florin-t, aki nem csak kitűnő autószerelő, de óriási türelme, és nagy szíve is van. Ő fogja autónk futóművét megemelni az Old Man Emu szett beépítésével!

9 7 8 14

kép1

„Amit itt látunk, az egy magasító szett, amit egy Ford Ranger-be fogunk beépíteni. Több részből áll össze: első futóműnél rugó+teleszkópcsere, a hátsó futóműnél laprugó, laprugószilentek, laprugórögzítő bilincsek és zsírozható tengelyek beépítése történik. Ezzel a magasító szerkezettel azt tudjuk elérni, hogy az autónk kicsit magasabb lesz az átlagnál. Tudunk erősített változatokat is betenni, ami azt jelenti, hogy nagyobb lesz a terhelhetősége az autónak.”

Ha az autó tulajdonosa kimegy a terepre, mit fog érezni a korábbi szinthez képest?

„Az autónk kényelmesebbé válik, nem fogja átvenni a terepnek az egyenetlenségeit, mivel a futómű fogja átvenni főként az egyenetlen felületeket. A nyompár szélesítőknek köszönhetően stabilabbá is válik a gépjármű. Akár egy nagyobb vadat is berakhatunk a csomagtartóba, könnyebben el fogja bírni, nem fog fennakadni és leülni az autónak a hátulja. Mivel feszesebb lesz az egész futómű, az autónk is stabilabb lesz.”

Ha jobban érezzük az út egyenetlenségeit, az egész karosszéria elkezd lengeni. Egyes meredek pillanatokban, ha olyan az út, az borulásokhoz is vezethet. Itt viszont a futómű küzd jobban!

„Mi nem fogjuk érezni azokat az erőket, hatásokat, amelyeket az egyenetlen terepfelület átad. Sokkal kényelmesebb lesz az autó, mert nem fogunk érezni minden mélyedést, gödröt.”

Ez majdnem mindegyik Pickup típusnál beépíthető?

„Igen, nagyrészt majdnem minden Pickup autóba beépíthető. Modell specifikus, nem egy univerzális szettről van szó, mindegyikhez külön meg lehet rendelni, a gyári felfüggesztés helyére kerül be minden.”

Mennyiben más ez a laprugószett, mint a gyári?

„Kettő darab laprugóval több van benne, mint a gyáriban. Így erősebb, és nem olyan lágy, mint a gyári laprugók.”

6 11 5 3

kép2

„Ki lett cserélve a laprugó kötegünk: elől két szilent, hátul pedig 4 db szilent látható, amely zsírozható. Nyomtávszélesítő is került az autóra, ezáltal tudunk rá feltenni egy szélesebb felnit nagyobb gumival. Az autó meg lett magasítva, ezért már elfér rajta egy nagyobb átmérőjű felni, amivel terepen sokkal jobban fog viselkedni, mint a normál széria felszereltséggel. Az autó alján található csövekre mindig érdemes odafigyelnünk, mert ha az ember terepen használja az autót – bokrokon, sziklás területeken hajt át -, akkor könnyen sérülhet az üzemanyagtank alja, nem beszélve az olajteknőről, a motorról, a váltóról. Ezért szerelünk páncélt az aljára, amely megvédi az apróbb sérülésektől.”

17 18 19 20

kép3

„Az autó gyári haspáncélja látható a kezemben, amely elég vékony anyagból készült. Funkciója, hogy megvédje a gépjármű hűtőjét a szikláktól, kövektől. Az ügyfél kérésére felszereltünk egy komolyabb, 4 részből álló haspáncél szettet, amely lényegesen nagyobb védelmet nyújt az autó futóműjének, váltószerkezetének, motorjának, hűtőjének.”

 

Filmünket 2015. december 12-én, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz