Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének Titkári Ülése – 2015.12.10.

Az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete 2015. december 10-én tartotta meg soron következő Titkári Ülését

3 17

Tervezett napirendi pontként sor került Ugron Ákos Gábor, az FM állami földekért felelős helyettes államtitkár tájékoztató előadására a 2015. évről, az alapszervi alapszabályok tervezetének folyamatának áttekintésére, az alapszervi titkárok rövid beszámolójára a 2015. évben elért eredményekről és az “EFDSZ Emlékérem” kitüntetések átadására.

19 18   16 5

Az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete, alapszabályának megfelelően, híven eddigi hagyományaihoz, az „EFDSZ Emlékérem” kitüntetést adományozott a tevékenységüket önzetlenül végző vagy segítő személyeknek, a szervezethez tartozó munkavállalók érdekében kifejtett munkájának elismerésére.

Az EFDSZ által alapított kitüntetést az Elnökség javaslata alapján az EFDSZ Országos Titkári Testülete az alábbi tagtársaknak adományozta: Göde József nyugdíjas (TÁEG Zrt.), Horváth Ferenc Imre gazdasági vezérigazgató helyettes és Papp Nándor nyugdíjas (Zalaerdő Zrt.).

8 7 6 4

14

Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár, FM

„A szakszervezet a szakma egészét képviseli munkavállalói oldalról. Úgy gondolom, hogy fontos, hogy erről az oldalról is megfelelően legyenek informálva az erdészek. Szakszervezeti vezetők tartották a mai ülést, akik az emberek problémáival foglalkoznak. A szakszervezet által jelentett információk fontosak a minisztérium számára. Minden nehézség ellenére mi a jövőbe tekintő emberek vagyunk, ez szerencsére az erdészeknél így van. Nem lehet másképpen hosszútávon tervezni és dolgozni, csak jókedvvel. A jövőnek munkálkodunk, ezt pedig optimizmussal lehet csak. Ha azt gondoljuk, hogy nincs értelme a munkánknak, akkor nem érdemes semmit sem csinálni.”

szakszervezeti rendezvényen

Az esemény kitüntetett része volt annak a hírnek a bejelentése, miszerint Dr. Király Pál szakújságírótól, szerkesztőtől az Erdőgazdaság és Faipari Híradó szerkesztését a jövőben Zétényi Zoltán, a Forestpress megalapítója veszi át.

Dr. Király Pál erdőmérnök, szakújságíró, szerkesztő a tavalyi évben Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől emlékérmet vehetett át a mintegy negyvenöt éves újságírói, lapszerkesztői, tudományos,  szakirodalmi munkásságának, életútjának elismeréseként, közel kétezer szakcikk, önálló könyv, könyvrészlet megírásáért. Ő a magyar erdészeti szaksajtó történetében a legtöbbet publikáló szakíró!

11

Dr. Király Pál szakújságíró

„A modern társadalmak fejlődése megvilágítja a tömegkommunikáció fontosságát, amelyben vitathatatlan a televízió technikai fölénye, de nem teszi feleslegessé az írott sajtó jelenlétét a tájékoztatási struktúrában. Ennek tudatában igyekeztem a szakma fejlődését előmozdítani 45 évvel ezelőtt, amikor is az akkori főhatósági akarat a börzsönyi erdőkből 15 évi gyakorlati erdőgazdálkodási múlttal a hátunk mögött erre a szakterületre vezényelt.

Kitűnő tanítómestereim voltak annak idején az újságírás vonatkozásában, amikor az Erdőgazdaság és Faipar szerkesztését átvettem. Már akkor felhívták a figyelmet a folyamatos megújulás szükségességére. Arra, hogy valamilyen szignifikáns megújulási jel mutasson ennek gyakorlati megvalósítására. Én ennek a megújításnak az egyik formáját is látom a személycserében, hiszen minden lapszerkesztő rányomja a maga személyiségi jegyeit a lap arculatára.”

10

Zétényi Zoltán szakújságíró

„Ez egy kettős feladat. Egyrészt meg kell őrizni azokat a történelmi hagyományokat, amiket Dr. Király Pál lerakott az Erdészeti és Faipari Híradó-nál, másrészt „közelebb menni a tőhöz” – ahogy mi, erdészek mondjuk – a „tő melletti kollégákhoz” . Az ő arcukat megjeleníteni, bemutatni azokat a szakszervezeti funkcionáriusokat és bizalmiakat, akik kint dolgoznak a fronton és megpróbálják az ottani érdekvédelmet képviselni, az érdekvédelmi munkát végezni. Ehhez kapcsolódóan néhány szerkezeti és arculati változtatást is terveztünk és hajtottunk végre, reméljük, hogy az alapnak a sikeressége nem fog csökkenni.”

15

Filmünket január 17-én, vasárnap 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.fhmag.hu

https://www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

https://hu-hu.facebook.com/echotelevizio

http://www.echotv.hu/video/109512/20151220_Hazai_vadasz