Receptajánlatok a Szilveszter közeledtével: Szilvás vaddisznósült – 2016.12.31

 sd

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg vaddisznósüldő-comb (dió)
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg aszalt szilva
1 dl vörösbor
2 alma
só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés :

A húst sózzuk, borsozzuk. A két végét szabadon hagyva sonkaszerűen megkötözzük, jól megtömködjük vörösborban áztatott aszalt szilvával, majd a hús végeit is lezárjuk. Kevés olajjal meglocsolt tepsibe helyezzük, mellétesszük a cikkekre vágott almát, a csíkokra szelt füstölt szalonnát, felöntjük fél liter vízzel, forró sütőbe tesszük. Folyamatosan forgatva és locsolva puhára sütjük.  A zsineget leszedjük, a húst vékonyan felszeleteljük, a szitán átszűrt szafttal meglocsoljuk, burgonyapürével tálaljuk.

Jó étvágyat!

A kitűnő minőségű hal- vadhúst és egyéb fűszereket könnyen beszerezhetik Nézőink, Olvasóink az ERDEI DELIKÁTESZ szaküzletekből:

( forrás: http://hazaivadasz.hu/ )