Átadták az országosan ötödik Erdei Delikátesz boltot – 2015.12.09.

December 9-től már a budapestiek is megvásárolhatják a prémium minőségű Erdei Delikátesz termékeket

8 22

Az országosan ötödik bolt a főváros ötödik kerületében, a Hold utcai piacon nyílt meg, szám szerint a 19-es pavilon alatt.

A megnyitó ünnepséget Szentpéteri Orsolya üzlettulajdonos, a Wild and Wine Selection Kft. ügyvezetője nyitotta meg, majd Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a meghívottakat. A Hold utcai piac Erdei Delikátesz üzletét Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár adta át, majd Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester beszéde következett. Ezt követően sor került az ünnepélyes szalagátvágásra és az állófogadásra.

26 21 18 20

3

Az első szaküzletet a franchise-rendszer megálmodója, a VADEX Mezőföldi Zrt. adta át 2014. december 19-én Székesfehérváron. Az ország második Erdei Delikátesz üzlete Miskolc belvárosában nyílt meg. Ez év októberében Tatabányára is megérkezett az „Erdők ínyencfalata”, majd ezt követően Debrecenben nyitotta meg kapuit a bolthálózat.

28

29

Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, FM

„Az Erdei Delikátesz bolthálózat kiváló minőségű, egészséges, fehérjében gazdag élelmiszereket kínál. A statisztikák azt mutatják, hogy míg egy európai uniós állampolgár évente 1 kg vadhúst fogyaszt, addig a magyar átlagpolgár csak ennek a felét, így láthatjuk, hogy van még hova fejlődni. Magyarország eközben vadhús nagyhatalomnak számít, így önmagában célszerű lenne a vadételek fogyasztásának a népszerűsítése. Az állami erdőgazdaságokban csaknem négyezer tonna vadhús keletkezik évente, amelyek abszolút alkalmasak arra, hogy prémium termékként az asztalunkra kerüljenek.

Az átlagos háziasszony repertoárjában sokkal szélesebb spektrumot foglalnak el a különféle szárnyas ételek, mint a vadhúsok. Ennek többek között az is az oka, hogy nincs meg az a receptúra háttér, amely alkalmas lehetne arra, hogy egy muflont vagy egy dámszarvast hogyan kell elkészíteni. A vadhúsok promóciója, elismertsége alacsony az országunkban. Ehhez nyújt segítséget az Erdei Delikátesz bolthálózat, amely az idelátogatóknak jó minőségű élelmiszer alapanyagokat kínál: akár receptkönyvet, vagy vadhúst és ez utóbbi elkészítéséhez a szükséges alapanyagokat. A vásárló a lekvártól elkezdve a mézeken, fűszereken, borokon, ivóleveken át egészen a faszénig bezárólag mindent meg tud itt vásárolni, amely az állami erdőgazdaságok vagy a nemzeti parkok prémium élelmiszertermékeiben megtalálható.

A Földművelésügyi Minisztérium öt éve kitűzött törekvésébe – minél több helyi termelői piac nyíljon meg, minél több helyi termék kerüljön a boltok polcaira -, tökéletesen beilleszkedik az Erdei Delikátesz bolthálózat. Reményeim szerint nagy sikere lesz Budapesten is és sokan fognak vásárolni. Bízom abban, hogy a magyar vadhúsfogyasztás nőni fog és kihasználjuk azokat az adottságainkat, amelyekkel jelen pillanatban rendelkezünk.”

 4 5 6 12

31

Majoros Gábor vezérigazgató, VADEX Mezőföldi Zrt.

„Az Erdei Delikátesz szaküzlethálózat létrehozásával egyértelműen egy új kereskedelmi politikát szerettünk volna meghonosíttatni. Az eddigi nagykereskedelmi hálózatok ellátásán túl, azoknak már egy konkurenciát teremtve tervezzük létrehozni országosan a Delikátesz bolthálózatot.

Az állami erdőgazdaságok, a nemzeti parkok, a helyi kistermelők és a helyi vállalkozók termékeinek forgalmazására hoztuk létre ezt az üzletet, amelyből az ötödik nyílt meg itt Budapesten, a Hold utcában. Ennek az alapját és az ötletét az olasz hasonló kis delikátesz üzletek adták a számunkra. Az eladók közvetlenül tudnak a vevőkkel kommunikálni egy-egy jó recept ajánlásával és az ahhoz szükséges mindennemű fűszer-és gombakülönlegességek vásárlásának lehetőségével. Célunk egy olyan vevőkörnek a kialakítása, amely egy magas szintű megelégedettséggel, illetve egy folyamatos, visszatérő vásárlással párosul.

Úgy gondolom, hogy a VADEX Mezőföldi Zrt. és az Öreglaki Vadhúsfeldolgozó Kft. vadhústermékei egy olyan alapot tudnak ennek az üzlethálózatnak biztosítani, amelyek méltán tudják teljesíteni a hozzájuk fűzött reményeket.

Nagy elismerés számomra az is, hogy a 2016 májusában megrendezésre kerülő Európai Szakács Verseny döntője Budapesten lesz, mely szintén az Erdei Delikátesz bolthálózatból válogatja össze az alapanyagot. Ez egy hatalmas nemzetközi szintű elismerés is számunkra. Terveim szerint minden megyeszékhelyen legalább egy, Budapesten több üzlet nyitását is meg tudjuk majd valósítani 1-2 éven belül, folyamatosan fejlesztve  a hálózatot.”

 15 14 11 13

30

Szentpéteri Orsolya üzlettulajdonos, Erdei Delikátesz bolthálózat, Budapest Hold utca

„Az Erdei Delikátesz bolthálózatnak a budapesti üzlet az ötödik állomása. Tulajdonképpen ez a hálózat azért jött létre, hogy a vadhúsokat népszerűsítsük és visszakerüljön ez az elfelejtett nemzeti étel a napi fogyasztók asztalára. Magyarországon a vadhúsfogyasztás kultúrája igen szegényes, ezért is próbáljuk rávenni az embereket arra, hogy több vadhúst fogyasszanak. Különleges fűszerkeverékekkel is szolgálunk, amelyekkel segítséget nyújtunk a vadhúsok otthoni elkészítéséhez. Úgy gondolom, hogy főleg karácsonykor lehet aktuális az ünnepi asztalon egy vadpörkölt, vagy szarvas étel. Különféle borokat is tartunk, amelyeket a vadhúsételek mellé ajánlunk. A boltban kapható még többfajta méz és lekvár, tehát olyan kiegészítők, amelyek illenek a vadhús mellé. Szezonálisan változik az árukészletünk, így mindig különlegességekre lehet bukkanni.”

27 10 23 2

7

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

https://www.idokep.hu/horgasz

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz