Receptajánlatok az Ünnepek közeledtével: Tejfölös nyúlpaprikás vörösborral – 2016.12.18

Hozzávalók (4 adag):

nyúlpaprikás1,2 kg nyúlhús
3 közepes fej vöröshagyma
1 közepes zöldpaprika
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
3 dl vörösbor
1 csapott ek finomliszt
só, bors, őrölt fűszerkömény, fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:

Miután a vörös- és fokhagymát felkockázzuk, a füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A zöldpaprikát kettévágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a nyulat pedig feldaraboljuk, és hideg vízben áztatjuk. Kezdetben a füstölt szalonnát kisütjük, rátesszük a hagymákat, ledinszteljük, majd beletesszük a paradicsomot, paprikát. Levesszük a tűzről és belekeverünk egy evőkanál fűszerpaprikát. Hozzáadunk 2 dl vizet és addig forraljuk, amíg a víz elpárolog. Ekkor belerakjuk a felaprított nyúlhúst, beleöntünk 2dl vörösbort és vízzel felengedjük. Ez után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá és fedő alatt puhára főzzük (kb. 2–2,5 óra). Közben ne feledkezzünk meg az elforrt lé pótlásáról! Ha a hús puha, hozzáöntjük a maradék 1dl vörösbort és annyi fűszerpaprikát adunk hozzá, hogy szép színe legyen. A tejfölt kis tálkába öntjük, beletesszük a lisztet és szedünk hozzá a paprikás levéből. Miután ezt csomómentesre kevertük hozzáadjuk a paprikásba és összeforraljuk. Miután kész, tejföllel, galuskával vagy tésztával tálaljuk.