A KASZÓ-LIFE pályázat keretében megvalósult Erdőkerülő tanösvény avatótúra

A KASZÓ Zrt. és az NAIK Erdészeti Tudományos Intézet által közösen elnyert, 75%-os támogatottságú, összesen 1,34 millió eurós pályázat 2013. szeptember 1-vel indult

12 8 4

A LIFE12 NAT/HU/000593 számú projekt főleg vizes élőhelyek megőrzését célozza meg, de fontos feladatot szán a tájékoztatásnak, ismeretterjesztésnek is, ezért a pályázat keretén belül kialakításra került az Erdőkerülő tanösvény, aminek avatótúrája 2016. július 28-án kerül megrendezésre.

3 7

Az Erdőkerülő tanösvény az erdő hasznát, a benne zajló munkákat, az erdész feladatait, a természetvédelmet és vadgazdálkodást, valamint a KASZÓ-LIFE pályázatot, 960 m hosszú, 10 állomásból álló útvonalon mutatja be. A Kűvölgyi-tó körül kialakított tanösvény mentén két pihenőhely is kialakításra került.

6 5 1 9

A túra során az egyes megállóknál a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet és a KASZÓ Zrt. szakemberei tartanak bővebb tájékoztatót a megjelenteknek. A túra célja a projekt, és az ott található természeti értékek ismertetése, a pályázat keretében megvalósult beavatkozások környezetre gyakorolt pozitív hatásainak bemutatása. A túrára a környező települések lakóit, iskoláinak diákjait várják.

Forrás: Kaszó Zrt., Fotók: Hazai Erdész

2 13

Madárszemmel – A kaszói Kűvölgyi-tavak

Stábunk Kűvölgyi-tavaknál tett tavalyi látogatásánál Szalai Kitti projektmunkatárs volt segítségünkre, aki ismertette a kivitelezési munkák akkori állását:

Terv szerint halad Kaszón a LIFE+ projekt

Filmünket hamarosan láthatják Nézőink az ECHO-TV csatornán!

3-as logó - KASZÓ

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio