HAZAI ERDÉSZ adások – ECHO-TV–2016.08.08–14

  • augusztus 08. hétfő                                        – 01:40 óra – Ismétlés – HAZAI ERDÉSZ – 2. adás
  • augusztus 09. kedd                                         – 05:35 óra – Ismétlés – HAZAI ERDÉSZ – 2. adás
  • augusztus 10. szerda                                      – 01:15 óra – Ismétlés – HAZAI ERDÉSZ – 2. adás
  • augusztus 11. csütörtök                                 – 08:30 óra – Ismétlés – HAZAI ERDÉSZ – 2. adás
  • augusztus 14. vasárnap                                – 11:00 óra – Premier – HAZAI ERDÉSZ – 3. adás

A HAZAI ERDÉSZ TV Magazin 3. premier adásának tartalmából:

12Vajdasági gyerekek táborozása Huszárokelőpusztán

A tavalyi évhez hasonlóan, idén nyáron is érkeztek vajdasági gyerekek a Bakonyerdő Zrt. meghívására. Július közepén 20 hatodik-hetedik osztályos tanuló és két kísérőtanár érkezett a Vajdasági Kishegyes Ady Endre Kísérleti Általános Iskolájából egyhetes nyaralásra az erdőgazdasághoz. A gyerekek erdei iskolai foglalkozásokon vettek részt a Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskolában, többek között beltéri, kézműves programokon, vadlesnézőn, múzeumi bejáráson vehettek részt, valamint a társaság egyik kerületvezető vadásza vérebével beavatta őket az utánkeresés rejtelmeibe is. Látva a gyerekek lelkesedését, ismerve a határon túli magyar iskolák szűkös lehetőségeit, a Bakonyerdő Zrt. szeretné a jövőben is segíteni a vajdasági gyermekek magyarországi nyaraltatását.

 

2Átadták a Guckler Károly Kilátópontot és a Hármashatár-hegyi Turistaházat

A Pilisi Parkerdő legújabb közjóléti beruházásával tovább bővült a Hármashatár-hegyen a turisták számára rendelkezésre álló látványosságok száma. “Az állami erdészeti társaságok társadalmi szerep vállalása egyre nagyobb mértékű. A 22 állami erdészeti társaság közjóléti beruházásai évről-évre növekvő tendenciát mutatnak. A társaságok törekvése, hogy az erdő a társadalom minden igényét a lehető legmagasabb színvonalon úgy szolgálja ki, hogy közben a gazdasági és védelmi funkcióját is megőrzi.” – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

 

24Böjte Csaba szabadtéri szentmisét tartott a Koloska-völgyben

A Bakonyerdő Zrt. július 21-én adott otthont Böjte Csaba ferences szerzetes, a IV. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút során megtartandó szentmiséjének, a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar közreműködésével a balatonfüredi Koloska-völgyben. „Az evangélium maga az élet és ha aprópénzé váltjuk, akkor életté válik a mi szívünkben is. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy a legnehezebb percekben is merjünk jókedvűek, vidámak lenni, mert nem hiszem azt, hogy egy problémát gyűlölettel, haraggal meg lehet oldani. Ha tudunk kacagni, akkor sokkal könnyebben meg tudjuk oldani a problémákat és erőt tudunk meríteni a továbblépéshez. Számomra nagyon fontos az erdő, amit a Jóisten teremtett, az rendben is van, tanulhatunk a fáktól, növényektől, hiszen együtt élnek,mégis minden vihart túlélnek.” – Böjte Csaba.

A HAZAI ERDÉSZ 3. adását augusztus 14-én, vasárnap 11:00 órakor láthatják a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO-TV műsorán!

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio