Áprilisi vadászláz – Előzetes e heti műsorunkból: 04.25 szombat 12:50 – M5 TV

Mikor kifent agancsa felvillan a szelíden hajlongó zöld gabona rengetegében, mikor megpillantjuk óvatoskodó vörös kabátját az erdei tisztás árnyékos szegletében, akkor azonnal hevesebben kezd verni a szív. Mikor rácsodálkozunk lopakodó alakjára az öreg gyertyános templomi csendjében,  pezsdül a vadászláz és megszűnik körülöttünk minden.

Messzelátónkkal izgatottan faggatjuk a távolságot és ha a közel hozott valóság elejthető őzbakról árulkodik, akkor tüstént egekbe szökik a zsákmányolás, a birtoklás ősi ösztöne. Vágyunk utána, magunkénak akarjuk tudni, agancsát gusztálgatni.

De ha nem, ha kímélendő vagy éppen fiatal, ígéretes agancsost varázsol elénk a távcsövünk, akkor is rabul ejt büszkesége, fejedelmi tartása, hiszen látványa mindenkor lenyűgöző, rabul ejtő. Fejdísze, agancsa ezer és egy formával kecsegtet. A kapitálistól a gombnyársasig mind, mind kívánatos és kiváló trófea. Karcsú termete, hercegi megjelenése, és az öreg bakok már-már mogorva rátartisága mesébe illő.

De ugyanígy repes a szív, túlcsordul a lélek, ha gidáját terelgető sutát ajándékoz mindig kíváncsi és éhes vadászszemünknek Diána. Az apró, botladozó gida gyermeki tisztasága és felhőtlen pajkossága, a suta diszkrét, szemérmes tartózkodása, kecsessége. Mennyi anyai féltés, mennyi szeretet és báj lakozik minden mozdulatában!

Az “Áprilisi vadászláz” című kisfilmet, az Erdei utakon – Reviczky Gáborral premier műsorunkban 2020. április 25-én, szombaton 12 óra 50 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!