Zöldellő erdő, ébredező természet – Előzetes következő műsorunkból: 04.04 szombat 12:30 – M5 TV

Ráül a nap a láthatárra és búcsúzóul pirosra festi az alkonyatot. Szerelmesekkel, de mondhatnánk azt is, hogy megszállottakkal telnek meg a tavaszi erdő sokat ígérő nyiladékai. Szalonkavadászok töltik meg rövid pihentetés után sörétes puskáikat, hogy ha Diana istenasszony is úgy gondolja, akkor terítékre hozzanak egy-egy szalonkát.

Egy nemrég született muflonbárány piheg az erdő alján. Békésen és fáradtan szuszog. Tavalyi avarpaplan az ágya, kedves madárdal a takarója. Dobog a szív, jár a tüdő. Egyhangú ritmusuk az életet továbbítja az apró végtagokba. Hatalmas szép szemei még gondtalanul csillognak.

Szerelmes fácánok kerülgetik egymást. A díszbe öltözött kakas és a szerénységbe burkolódzó tyúk. A természet törvényei szerint mindenkinek sokasodni kell, aki ép és egészséges, ám ennek a tyúknak még messze az udvarlója.

A bogláros szellőrózsa ártatlansága az illatos ibolya bocsánatkérő, tapintatos rezgése és zöld levelek erővel teli harsánysága végérvényesen bizonyítják: tavasz van!

 

A Zöldellő erdő, ébredező természet című kisfilmet, az Erdei utakon – Reviczky Gáborral premier műsorunkban 2020. április 04-én, szombaton 12 óra 30 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!