Véreb szakmai Nap Katalinpusztán – 2016.05.17

A Magyar Vérebegylet szakmai napot tartott Pest és Nógrád megyei körzetében 2016. május 7-én szombaton,  az Ipolyerdő Zrt. Katalinpusztai Kirándulóközpontja területén

kép-4 kép-1 41 kép-2 35

A program keretében elővizsga és VAV vizsga is megrendezésre került. A körzeti nap több különlegességet is tartogatott. A Kis Pipin bajor hegyi véreb tenyészet 2015. évi almából 8 fiatal kutya jelentkezett az elővizsgára, így kiváló alkalom nyílt a képességek mellett az küllemi összevetésre is.

Nagy örömünkre Zilai János, a Magyar Véreb Egylet dr. Egyed István szakmai díjas, karizmatikus tagja is részt vett a programon és elhozta magával „Az én Gemencem” című, nemrégiben megjelentetett könyvét is.

48

28 27 26 29 25

Babály Csaba vérebvezető és vérebtenyésztő ötlete volt a rendezvény, mert szeretett volna egy bajorhegyi vérebnapot rendezni, vérebvizsgával egybekötve a Börzsönyben:

40

Babály Csaba vérebvezető, vérebtenyésztő, Magyar Véreb Egylet

„Az ötletet az adta, hogy tavaly a bajorhegyi vérebek tájékán jó pár kiskutyánk született, nem kevés meglepetést okozva számunkra. Szerettem volna, ha ezek a kutyák Magyarország ikonikus vérebvezetői előtt – akik az ország különféle tájairól érkeztek – szakmai elővizsgát tudnának tenni. A rendezvény másik apropója az volt, hogy kapuként szolgáljon az idősebb és a fiatalabb vérebvezetők között, vagyis a generációkat összehozzuk egymással.

Az ötlet megvalósításához számos ember munkájára volt szükség. Mindenekelőtt ki szeretném emelni Kovács Gábor, a Magyar Véreb Egylet Pest megyei körzetvezető munkáját, aki kürtösként emelte a rendezvény színvonalát. Ő is bírója lesz a Magyar Véreb Egyletnek és a jövőben bíróként segíti majd a tevékenységünket. Továbbá szeretném megköszönni Zilai János, Guzsik Alfréd, Vajda Csaba munkáját is.

Büszkén mondhatom, hogy az első Véreb Napunk nagyon jól sikerült, egy rendhagyó és egyben hagyományteremtő programot sikerült összehozni. Ez egy nagyon magas mérce magunkkal szemben, hogy egészséges, jó küllemű, jó genetikai háttérrel rendelkező kutyákat tenyésszünk. A fiatal vérebvezetők számára is hasznos volt a rendezvény, hiszen van mit csiszolni tudásukon. Biztos vagyok benne, hogy a belefektetett munka meg fogja hozni munkánk gyümölcsét. Ez a rendezvény mérföldkőnek számít, hiszen a régi tapasztalatot az újjal összekapcsolja.”

35 31 30 32 33 17 16 15 12 13 14 9 5 10 11 6

Egy kutya kivételével valamennyi kutya megfelelt az elvárásoknak, le tudták tenni az elővizsgát. A megmérettetést követően Guzsik Alfréd átadta az okleveleket és az eredményes vizsgát igazoló bírálati lapokat.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Első helyezett: Kovács Gyula, Kis Pipin Cege nevű vérebével (228 pont)

45

Második helyezett: Varga Csaba, Kis Pipin Dzsingisz nevű vérebével (198 pont)

44

Harmadik helyezett: Leskó Tibor, Kis Pipin Céda nevű vérebével (195 pont)

46

Negyedik helyezett: Márton Fábián, Kis Pipin Csitár Márton nevű vérebével (195 pont)

43

Ötödik helyezett: Fodor Lili, Kis Pipin Dagobert (160 pont) és Kis Pipin Dimitry (168 pont) nevű vérebeivel)

42

10 4 8

Filmünket május 28-án, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.fhmag.hu

https://www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

https://hu-hu.facebook.com/echotelevizio

http://www.echotv.hu/video/109512/20151220_Hazai_vadasz