Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 111. adás – 2016.05.22 – vasárnap 11:00 óra – ECHO-TV

– Sikeres volt a Pilisi Parkerdő Zrt. 31. alkalommal megrendezett jelölőversenye – Mecsekerdő-STIHL Regionális Fakitermelő Bajnokság és Majális – Megszépült a NEFAG Zrt. Tiszaigari Arborétuma

1

Sikeres volt a Pilisi Parkerdő Zrt. 31. alkalommal megrendezett jelölőversenye

A Pilisi Parkerdő Zrt. április 28-án immár 31. alkalommal rendezte meg hagyományos erdészversenyét. A komplex feladatok – beavatkozás jelölése parcellában, felismerés, trófeabírálat és távolságbecslés, erdőrendezés, állományleírás, fatérfogat becslés, körlap összeg mérés – megoldása során az erdészek számot adhattak szakmai felkészültségükről, de a verseny mindezek mellett minden évben jó alkalom a baráti és szakmai eszmecserékre, sőt a továbbképzésre is.  Az eredményhirdetést követően a Pilisi Parkerdő Év Erdésze-díját Jorzsits Miklós, a Budapesti Erdészet Hárs-hegyi kerületének kerületvezető erdésze vehette át.

24

Mecsekerdő-STIHL Regionális Fakitermelő Bajnokság és Majális

Május 7-én szombaton nagy szakmai és civil érdeklődés mellett zajlott Orfűn a 15. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság regionális döntője. A Mecsekerdő Zrt. első alkalommal szervezett ilyen megmérettetést a régióban. A házigazda csapata, a Mecsekerdő Zrt – Ritrovi Kft. (Rittlinger Róbert, Papp Csaba, Solymos Tibor, Geszthelyi Károly) az összesített versenyben az előkelő második helyezést érte el.  Első helyen SEFAG Zrt. csapata végzett, és amellett hogy a dobogós csapattagok értékes STIHL jutalomban is részesültek, szeptemberben az első hat csapat képviselheti majd a régiót az országos döntőben.

6

Megszépült a NEFAG Zrt. Tiszaigari Arborétuma

Ünnepélyes keretek között átadták a Tisza-tó közelében található, közel 20 hektáros megújult Tiszaigari Arborétumot. A beruházás során az irodaépületet kulcsosházzá alakították át és a gazdasági épületet is helyreállították. A látogatókat továbbá az új fogadóépület kunkapus bejárattal, parkoló, kulcsosház, felújított sétaútvonalak és növényismertető táblák várják.  A növényállomány bővítése egy 43 egyedből álló tölgyfajgyűjtemény kialakításával kezdődött, amelyet 65 cserje- és 14 rózsaféle ölel körül. A megújult arborétum csaknem 100 millió forintból valósult meg, amely beruházás igazi mérföldkőnek számít.

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin 111. adásában, 2016. május 22-én, vasárnap 11:00 órakor tekinthetik meg Nézőink az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz