Megújult a Kikerics Erdészeti Erdei Iskola – 2016.03.23

A Mecsekerdő Zrt. március 23-án, szerdán adta át a teljesen felújított Kikerics Erdészeti Erdei Iskolát, amely csodálatos, rendezett környezetben, új oktatási eszközökkel várja a gyermekeket a zselici Sasréten

3 5 13

Az ünnepélyes rendezvényen köszöntőt mondott Keszi László, az állami erdőgazdaság vezérigazgatója, Gulyás Andrea, az FM államtitkára, Fazekas Róbert, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke, és Pappné Németh Tünde, az intézmény vezetője.

4

23

Gulyás Andrea államtitkár, Földművelésügyi Minisztérium

„Kifejezetten örömömre szolgált, hogy átadhattam ezt az iskolát. Nagyon fontos, hogy minél több erdészeti erdei iskola nyíljon meg, ebben az állami erdőgazdaságok élen járnak. Ha csak számadatokat mondhatok, akkor a 22 állami erdőgazdaságból 20-nak már van erdészeti erdei iskolája. Ez egy nagyon nemes feladat, amit az erdőgazdaságok magukra vállaltak.

A közjóléti beruházások azért fontosak, mert megnyitják az emberek számára az erdőt, olyan élményt nyújtanak a különböző sétautakkal, erdei iskolákkal, kisvasutakkal, amely különleges kikapcsolódást nyújt a családoknak a természetben.

A gyerekek kijöhetnek az erdőbe, személyes élményeket szerezhetnek, minden érzékszervükkel tapasztalhatják az őket körülvevő környezetet, az erdőben láthatnak állatokat, megismerhetik a növényeket. A természeti nevelés és a környezetnevelés során számos olyan ismeretre tehetnek szert, amelyet a hétköznapokban, az iskolában nincs lehetőségük megszerezni. Nagy örömmel ajánlanám a szülők figyelmébe, mert számos olyan erdei iskola van, ahol családokkal is tudják fogadni a gyerekeket.”

12 7

 

24

Fazekas Róbert alelnök, Baranya Megyei Közgyűlés

„Gyermekek szívét kell plántálni, és utána egy életen át gondozni az erdő, a természet szeretetét, nélküle nem élhetünk, nem is létezhetünk. Az erdei iskola fennállásának 20. jubileumát ünnepeljük. Ahogy bementünk a tanterembe, hihetetlenül szép játékok tematikusan mutatják be a természet értékeit a gyerekeknek és ezzel vezetik rá őket a természet szeretetére. Egy szülőt legjobban a gyermekein keresztül lehet elérni és minden nap tennünk kell ahhoz, hogy a globális felmelegedés ne történjen meg. Sajnos még a mi életünkben, 20-30 év múlva is bekövetkezhet, hogy globálisan fog változni a környezetünk, ha nem figyelünk rá. Sok múlik rajtunk is, hiszen a mindennapi életünkben környezettudatosan kellene élnünk.  A megyében található intézmények, önkormányzati tulajdonú intézmények pályázhatnak a különböző megújuló energiaforrásokra, szigetelésre, amely mind hozzájárul ahhoz, hogy csökkentsük a globális felmelegedés káros hatásait. A Mecsekerdő Zrt. kitűnő, jó példával jár elöl és nagyon jó a kapcsolatunk a társasággal.”

14 15 17

 

25

Pappné Németh Tünde iskolavezető, Kikerics Erdészeti Erdei Iskola

„Nagyon örültem neki, hogy felújították ezt az erdei iskolát, csodálatos érzés. Nem panaszkodhattunk eddig sem, mert nagyon sok gyerek látogatta a térségünket és a hozzá tartozó komplexumot. Elmondhatatlan öröm, hogy ezután még több gyereket várhatunk és számítunk is rájuk. Nemcsak erdei iskoláról van szó, hanem a hozzá kapcsolódó szállásról is. Nemcsak erdei iskolások jöhetnek, hanem családokat is várunk, csapatépítő tréningeket is lehet nálunk szervezni. Éves szinten 2800-3000 fő látogatja ezt az intézményt. Minősített erdei iskola vagyunk, minden évben több modullal, több foglalkozással gyarapodik az erdei iskolai programunk, ezt szeretnénk a közeljövőben még újítani.”

 

22 20 9 6

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin 104. adásában, 2016. április 2-án, szombaton 17:30 órakor tekinthetik meg Nézőink az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz