A Kaszói Kirándulóközpont játszóterének átadása

A KASZÓ Zrt. 2016. március 22-én, a közjóléti beruházások keretében adta át a Kaszói Kirándulóközpont játszóterét

10 3

Az átadót jelenlétükkel megtisztelte Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Palacki József, a Dunaker Kft. ügyvezető igazgatója és Galamb Gábor, a KASZÓ Zrt. vezérigazgatója.

8

A vezérigazgató köszöntője után Szászfalvi László országgyűlési képviselő úr osztotta meg a gondolatait. A kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium tanulója Ács Panna, Kosztolányi Dezső: A játék című művével tette ünnepélyesebbé az alkalmat. Az új játszóteret nagy örömmel vették birtokba a somogyszobi általános iskola tanulói.

6
A játszótér kivitelezője a DUNAKER Kft. volt, aki a Társaság egyedi igényeit szem előtt tartva készítette el az egyes játszótéri elemeket: az erdei környezetben kialakított játszótér stílusában is a tájba illő, hiszen az erdei élővilág motívumai köszönnek vissza az eszközökről. Így jelenik meg a tölgylevél, a mókus vagy a harkály a magasles-kombináción, szarvasok a kötélpályán, csiga a fészekhintán, nyulak a mérleghintán, vaddisznó, róka, sün a rugós hintákon. A lépegető tuskók mellett megtalálható a lengő kígyó, a pókháló és a forgó gomba is.

9
A beruházás célja, hogy a Kaszóra látogató családok minél több hasznos időt tudjanak aktívan együtt eltölteni. A Társaság által eddig átadott közjóléti létesítményeket kiegészítve a játszótér kimondottan a gyermekeknek biztosít szórakozási lehetőséget, gondolva azonban az őket felügyelő felnőttek kényelmére, melyet az elhelyezett padok szolgálnak.

2

A Társaság a közeljövőben további közjóléti létesítmények létrehozását és átadását tervezi, s fontos feladatának tekinti, hogy a gazdasági szempontok mellett a rekreációs funkció is előtérbe kerüljön, s minél többen élvezhessék az erdő nyújtotta lehetőségeket.

15

Galamb Gábor vezérigazgató, KASZÓ Zrt.

„Társaságunknak szerves részét képezi a társadalmi szerepvállalás keretein belül a különféle közjóléti beruházások létrehozása. Ez a játszótér az egyik lépcsőfoka ennek, már a sokadik, de nem az utolsó. A Kaszói Kirándulóközpont kialakításával az volt a célunk, hogy lépésről lépésre újabb és újabb attrakcióval bővítsük a kínálatot, azzal a nem titkolt céllal, hogy a hozzánk érkező érdeklődők minél több lehetőség közül tudjanak választani, ha a szabadidő hasznos, aktív eltöltéséról van szó. A játszótér mellett néhány méterre található az erdei kisvasutunk, amellyel el lehet érni a Dr. Marián Miklós sétányt, amely a Baláta ősláp megtekintését segíti. Közel van a Vadasparkunk, illetve a Vadász Göri Erdei Iskolánk is, amelynek fejlesztése folyamatban van: egy hónap múlva adjuk át az erdei iskolának a Sakáltanya Erdei Szállását is. Ha az elmúlt 3-4 évet tekintem, nagy örömmel látom azt, hogy a tender emelkedő, mind a kisvasút látogatottságában, mind a szálláshelyek értékesítésében, amely a kollégák jó munkáját bizonyítja.”


13 11

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin 104. adásában, 2016. április 2-án, szombaton 17:30 órakor tekinthetik meg Nézőink az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz