Ajánló – HAZAI VADÁSZ – KARÁCSONYI ADÁS – 2015.12.26 – szombat 17:30 óra – ECHO-TV

“Karácsonyi szöszmötölő” Obornakon / Mikulás a gemenci erdőben / Decemberi séta a kaszói erdőben / Vadonélő Állatok Karácsonya Cegléden / Télapó a Bagolyvár Vadasparkban / Karácsonyi Jegyzet – 2015

 

1-Obornak

“Karácsonyi szöszmötölő” Obornakon

A Zalaerdő Zrt. obornaki Nyitnikék Erdei Iskolájában idén december 13-án kézműves foglalkozást tartottak kicsiknek és nagyoknak „Karácsonyi szöszmötölő” címmel. Az ünnepi készülődés alatt sor került az Év Fája akcióhoz való csatlakozás céljából meghirdetett Kódgyűjtő kalandjáték díjkiosztójára is, melyet egy ismertető előadás és vetítőképes összefoglaló követett.

2-Gemenc

Mikulás a gemenci erdőben

A Mikulás idén a Gemenc Zrt. pörbölyi Ökoturisztikai Központjába is ellátogatott, ahol már várva-várták őt kicsik és nagyok. A program a Felhőtánc Duó együttes zenés műsorával kezdődött, majd megérkezett a Mikulásvonat. A krampuszok alaposan megtréfálták a Mikulást, mivel össze-vissza keverték az ajándékokat a zsákjában. A gyerekek segítettek kiválogatni a portékát, majd a Mikulással együtt felszálltak a Mikulásvonatra és kivitték az erdei állatoknak szánt csemegét a Vadmegfigyelőhöz.

3-Kaszó

Decemberi séta a kaszói erdőben

A Kaszó Zrt. 15 ezer hektáros erdőtömbjének közepén terül el a Baláta ősláp, amely mintegy 11 ezer évvel ezelőtt alakult ki a legutolsó nagy jégkorszakot követően. A terület 100 évvel ezelőtt lett különféle tölgyfélékkel betelepítve, megvalósítva ezáltal hazánk legnagyobb egybefüggő síkvidéki vegyes tölgyerdejét. Struktúrájában rendkívül változatos ez a terület, ahol a nagyvadak is oltalmat találnak. Töltsünk el minél több időt ezen a területen, amely a tiszta levegőjének a szervezetünkre ható megújulásnak köszönhetően páratlan élményt nyújt az idelátogatónak. Reméljük, hogy a klímaváltozás kedvezőtlen iránya az emberiség összefogásának következtében megváltozik, és a Baláta ősláp megmarad olyannak, amilyennek most láthatjuk!

4-Bagolyvár

Télapó a Bagolyvár Vadasparkban

A NEFAG Zrt. szolnoki Bagolyvár Vadasparkjában felépült a Mikulásfalva, ahol sok programmal, egy elvarázsolt erdővel, és ajándékokkal teli kosárral várták a gyermekeket. A sokféle program során megéhezett látogatók a kemencénél erdei módra készült finomságokkal tölthették meg korgó gyomrukat. A Mikulás is elégedetten folytatta útját a nap végén, és azt üzente, remélhetőleg jövőre is hasonlóan kedves fogadtatásban és sok mosolygós arc látványában lesz része.

5-Cegléd

Vadonélő Állatok Karácsonya Cegléden

Tizenhatodik alkalommal tartotta meg nagy sikerrel a Vadászati Kulturális Egyesület és a Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság a 16. Vadonélő Állatok Karácsonyát. A családokat közös ünneplésre, karácsonyfa díszítésre és természetesen a vadon élő állatok etetésére várták.

6-jegyzet

Karácsonyi Jegyzet – 2015

A karácsonyi sürgés-forgás, a Szentestét követő, oly jóleső, természetes emberi igyekezet másodnapján, december 26-án másfajta gondolatok is felbukkannak  legszentebb ünnepünk kapcsán. A jegyzetíró, kameraman, riporter, s egyben a Hazai Vadász stábjának tiszteletadása és köszönetnyilvánítása  e jegyzet mindazoknak, akik – erdőt járó barátainkként, erdészként, vadászként, – kéretlenül, puszta lényükkel, életükkel  is oly sokszor mutatták meg nekünk azokat az eredeti, tiszta isteni értékeket, melyeket szintén látnunk érdemes karácsony ünnepén. Isten-keresés a csendesedő ünnep vége felé, elszakadás a habcsókos, angyalkás “városi”  ünneptől – karácsony úgy, ahogy talán csak egy igazi erdész láthatja, mindennapi munkája során, decembertől – decemberig, együtt lélegezve az igazi Természettel.

 

Karácsonyi adásunkat 2015. december 26-án, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO-TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/

https://www.facebook.com/fhmag

https://www.idokep.hu/erdomezo

http://www.echotv.hu/musor/378/Hazai_vadasz

https://www.facebook.com/echotelevizio

 

A HAZAI VADÁSZ stábja Karácsonyi Jegyzetünk gondolataival minden kedves Nézőnknek, Olvasónknak Áldott Karácsonyt és Boldog új Évet Kíván!

 

adáskép

hv