Erdészek és vasutasok összefogása a környezetért!

Magyarország piacvezető vasúti árufuvarozó vállalata, a Rail Cargo Hungaria Zrt. bevezeti a Környezetközpontú Irányítási Rendszert (KIR), amely szabályozza a társaság és annak élő környezete közötti folyamatokat. A vállalat működését a természeti környezet megóvására irányuló intézkedésekkel összehangoló rendszer elindítását több akció készíti elő. Ezek közül az első az a hulladékgyűjtés, amelyet a Rail Cargo Hungaria partnerével, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.-vel közösen szervezett az erdőgazdaság területén. A két vállalat felhívja a figyelmet arra, hogy mindenki tehet valamit környezetünk megtisztításáért.

_DSC2502

A hulladékgyűjtést a két társaság együttes erővel szervezte a zöld gondolkodás jegyében. A megmozduláson részt vett Tengerdi Győző, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, valamint Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO is.

ve1

A program keretében vasutasok és az erdészeti társaság munkatársai közösen kutatták fel és gyűjtötték össze a szemetet a bakonyi erdőben, a fák, bokrok és erdei utak mentén annak érdekében, hogy a jövő nemzedéke, gyermekeink, unokáink tisztább környezetben élhessenek.

– Backstage – Erdészek és vasutasok összefogása a környezetért:

                                        : https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=EFbXK70eGk4

– Backstage – A Rail Cargo Hungaria és a VERGA Zrt. szemét-és hulladékszedési akciója:

                                        : https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=QhY8Ho6BU6E

 _DSC2517_DSC2514_DSC2516

A Rail Cargo Hungaria egyik alapértéke a környezettudatosság, amelyet jelmondata is tükröz: „Tisztán szállítunk.” A vállalat a vasúti árufuvarozás során a környezetterhelés csökkentésére, a környezetszennyezés megelőzésére, a természeti és épített környezet értékeinek tartós megőrzésére, az ember és környezet harmonikus kapcsolatának kialakítására, az élővilág védelmére és a fenntartható fejlődés biztosítására törekszik.

 ve2

A vasúti árutovábbítás önmagában is környezetkímélő fuvarozási módot jelent, hiszen – beleértve az üzemanyag- illetve áram-előállítás hatásait is – jóval kevésbé terheli CO2-kibocsátással a környezetet, mint a közúti fuvarozás. A vasútvállalat a kezdetek óta részt vesz olyan környezetvédelmi akciókban, mint például a WWF által szervezett Föld órája. A Rail Cargo Hungaria emellett az évek során különböző belső kampányokat is indított az irodák működésének zöldebbé tételére, illetve a nyomtatások optimalizálásra. Ez a mostani a társaság kiemelt ügyfelével közös, így még szélesebb körű akció.

_DSC2495_DSC2501_DSC2507

A közösségformáló erejű megmozdulás a társaságok közti partnerség megerősítésére is jó alkalmat adott, mindamellett továbbmutató, ösztönző hatással is bírt. Ha saját magunk teszünk a szebb, jobb és zöldebb környezetért, akkor még inkább a sajátunknak érzünk annak megóvásá­t, fejlesztését és gondozását.

_DSC2503

Rail Cargo Hungaria Zrt. – meghatározó szereplő az európai vasútlogisztikában

„Innovatív vasúti árufuvarozási megoldásainkkal élhetőbb környezetet teremtünk” – A Rail Cargo Group az európai vasúti árufuvarozás egyik vezető logisztikai és szállítási szakértője, amely összefogja a Rail Cargo Austria, Rail Cargo Hungaria és a Rail Cargo Logistics valamennyi szolgáltatását. A vállalatcsoport szakemberei az Északi-, Földközi- és a Fekete-tenger között az év 365 napján állnak az ügyfelek rendelkezésére. A Rail Cargo Hungaria büszkén vállalja a híd szerepét a régióban, amelyre a Rail Cargo Grouppal közösen egyedülálló szakmai tudása, innovatív logisztikai megoldásai teszi alkalmassá.

ve6

A vasúttársaság évente több mint százezer vonatot és közel 35 millió tonna árut közlekedtet, a fuvarfeladatok meghatározó részét pedig 23 mozdonyból álló saját flottájával teljesíti. Országos lefedettségének köszönhetően a vállalat Magyarország egész területén folyamatosan ügyfelei rendelkezésére áll. Leányvállalatával, a Rail Cargo Terminal – BILK Zrt.-vel együttműködve komplex és szerteágazó szolgáltatási palettáról teremt választási lehetőséget megrendelői számára.

A Rail Cargo Hungaria a szeptemberben megszerzendő ISO 14000 (KIR) tanúsítvánnyal együtt a már bevezetett ISO 9001 minőségirányítási és az OHSAS 18000 munkahelyi egészségvédelem és biztonságirányítási rendszert kibővítve integrált irányítási rendszert fog működtetni.

IMG_3491

Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

A Verga Zrt. a Bakony keleti vonulatában folytat magas szintű erdő- és vadgazdálkodási-, továbbá fafeldolgozási tevékenységet.A társaság a vadásztatás és a saját működtetésű Alsópere Park Szállója révén a turizmusban is jelen van. Az ajkai Hubertus Erdei Iskolájában és a várpalotai Zöld Tanodájában, amelyek lehetővé teszik a természetközeli nevelést, a Verga Zrt. igyekszik megismertetni és megszerettetni az erdőt a felnövekvő generációkkal, elősegítve ezzel a környezettudatos magatartás kialakulását.

IMG_3489

A társaság a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően, felelős vagyonkezelőként működteti a rábízott állami vagyont: a fenntarthatóságot figyelembe véve hatékonyan, takarékosan, gondosan, átláthatóan. Emellett az erdőgazdaság feladatellátása során példaként kíván szolgálni arra, hogy az állami vagyon kezelői, az állami tulajdonú társaságok legalább olyan jó gazdái a rájuk bízott értékeknek, mint a magánszektorban dolgozók. Magas szakmai igényességgel gazdálkodik, melynek során szem előtt tartja a megfelelő hasznosítást, óvja-védi a Magas-Bakony és Bakonyalja tájegység természeti kincseit.

_DSC2543_DSC2529P1010211

A Verga Zrt. menedzsmentje felismerve a lakosság és a társadalom igényeit, összhangban a kormány „Bejárható Magyarország” programjával 2013. évtől kiemelt figyelmet fordít a közjóléti fejlesztésekre, eleget téve ez irányú elhivatottságának és elkötelezettségének. „A jövő a kezünkben van” közjóléti projekt felöleli a Verga Zrt. közjóléti beruházásait. A vállalat üzemi területének több pontját érintő beruházásai között kilátók és tanösvények felújítása, erdei iskolai fejlesztés, kiállítás és rajzverseny szervezése egyaránt szerepel.

ve3

Filmünket júliusban láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

( forrás: Sajtóközlemény, képek: HAZAI VADÁSZ )