Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2014. július 6-i adás

“Muzsikál az Erdő” a Hírös Városban / Az obornaki “Nyitnikék Erdei Iskola”  / A tisztább környezetért – vasutasok és erdészek együtt / Vérebverseny a Sasréti Vadászháznál – II.rész / Fakitermelő Verseny a Hódos-éri Vadászháznál / Dévai gyermekek Budapesten / HUNTTROPHY.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

 

P1010005

“Muzsikál az Erdő” a Hírös Városban

Június 21-én, az idei nyári napforduló napján a Nyíri-erdőben rendezte meg a KEFAG Zrt. a Muzsikál az Erdő a Hírös Városban rendezvényt. A rendhagyó módon, népzenei motívumokkal, zenei meglepetésekkel tarkított erdei sétát erdészek vezetésével tehették meg a látogatók.

 

Az obornaki “Nyitnikék Erdei Iskola”

IMG_3289A Zalaerdő Zrt. fontosnak tartja, hogy a gyerekek ne csak a tankönyvekből és a tévéből „ismerjék meg” környezetüket, az erdőt, a növény- és állatvilágot, hanem testközelből is találkozzanak a természet csodáival..
Az obornaki vadászház szomszédságában működő „Nyitnikék Erdei Iskola” átfogó ismereteket nyújt az erdő és az ember kapcsolatáról, egyebek mellett bemutatja az erdei életközösségeket, a fafajokat, megismertet a nálunk honos növény- és állatfajokkal.

 

A tisztább környezetért – vasutasok és erdészek együtt

_DSC2546Magyarország piacvezető vasúti árufuvarozó vállalata, a Rail Cargo Hungaria Zrt.partnerével, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.-vel közösen hulladékgyűjtést szervezett az erdőgazdaság területén, a zöld gondolkodás jegyében. A program keretében a vasutasok és az erdészeti társaság munkatársai közösen kutatták fel és gyűjtötték össze a szemetet a bakonyi erdőben, a fák, bokrok és erdei utak mentén annak érdekében, hogy a jövő nemzedéke, gyermekeink, unokáink tisztább környezetben élhessenek.

 

Vérebverseny a Sasréti Vadászháznál – II.rész

IMG_2923A Magyar Véreb Egylet nehezített vércsapa versenyét a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészetében a nemrégiben felújított Biedermann vadászkastély közelében rendezték meg.

A nehezített mesterséges vércsapa versenynek az a lényege, hogy a kutya és vezetője teljesen egyedül indul kidolgozni a csapát, miközben öt darab úgynevezett csapajelet kell felvennie és azt a legvégén bemutatni. Az idő is számít, mivel a közel egy kilométeres és húsz órás csapát hetvenöt perc alatt kell teljesíteni.

 

IMG_3008

Fakitermelő Verseny a Hódos-éri Vadászháznál

A Bakonyerdő Zrt. és az Andreas STIHL Kft a Bakonyszentlászlói Erdészet Hódos-éri Vadászházánál rendezte meg az idei regionális fakitermelő versenyét. A bajnoksággal párhuzamosan Erdészeti Nyílt Napot is tartottak.

 

 

 Dévai gyermekek Budapesten

IMG_3333Az ember azzá válik, amit tesz. A tetteink visszahatnak ránk. A jótettek, az erények egyre jobbá tesznek bennünket, tetteink beépülnek a személyiségünkbe.” – Böjte Csaba

A Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz, azaz Böjte Csaba nagy családjához tartozó tizenhét gyermek egyhetes magyarországi táboroztatását vállalta fel a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

 

 

Hunttrophy.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

Béla_könyv_prizmáraTudás alapú játékunkban értékes nyereményeket nyerhetnek Nézőink, Olvasóink! A minden hónapban minden kvízjátékunkban helyesen válaszoló felhasználóink között a 2015-ös FEHOVA-n egy őzbakvadászatot sorsolunk ki 400 g agancssúlyig, valamint a Blaser Magyarország Kft. által fölajánlott limitált Zeiss bőr/lóden tradicionális hátizsákot.

A június havi kérdés helyes megfejtése: szirtiborz. A Hidvégi Béla által dedikált „Hegyen innen, hegyen túl” című könyv nyertese: Tóth György

A 2014 júliusi kvíz kérdésünkre helyesen válaszoló felhasználóink között a Blaser Magyarország Kft. által fölajánlott baseball sapkát fogjuk kisorsolni.

A júliusi kvíz kérdés:

A XIX. század egyik nagy utazója számos fontos földrajzi felfedezést tett Afrikában, egy vízesést pedig uralkodójáról nevezett el. Vadászatai közben több új állatfajt írt le. Az egyik expedíció során eltűnt, hosszú ideig nem adott életjelt magáról, ezért egy másik híres kutató indult keresésére, aki 1871 – ben, a Tanganyika tó közelében találta meg őt. Ki volt a két híresség?

c1

A. Magyar László és Teleki Sámuel

B. A. von Humboldt és Hans Schomburgk

C. D. Livingstone és H. M. Stanley

A választ a www.hunttrophy.com vadászati közösségi oldalon a KVÍZ menüpont HAZAI VADÁSZ játék oldalán lehet megadni!

Sorsolás: minden következő hónap 5- ig! A nyertes nevét a sorsolást követő HAZAI VADÁSZ TV Magazin adásában, és a www.hunttrophy.com HAZAI VADÁSZ játék oldalán tesszük közzé!

 

Műsorunkat 2014. július 6-án, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag