Backstage – Jubileumi 25. Kaszó Kupa – Hózivatarban, heves esőzésben

Hózivatar, majd heves esőzés fogadta a Hazai Vadász stábját február 23-án vasárnap Kaszó-pusztán, ahol a jubileumi 25. Kaszó Kupát rendezték meg. Az Országos Véreb Fővizsga a Magyar Véreb Egylet (MVE) legrangosabb hazai versenye.

Az Országos Véreb fővizsga a Magyar Véreb Egylet (MVE) legrangosabb hazai versenye

Az Országos Véreb fővizsga a Magyar Véreb Egylet (MVE) legrangosabb hazai versenye

Idén 11 vadászkutya és gazdája vett részt. Sajnos az időjárás cseppet sem volt kegyes, mivel a hétvégén több mint 40 milliméter csapadék esett, ezzel jelentősen megnehezítette a kidolgozandó munkákat, ennek ellenére 8 sebzésből 6 vadat találtak meg.

Kaszó-pusztán a jubileumi 25. Kaszó Kupát rendezték meg

Kaszó-pusztán a jubileumi 25. Kaszó Kupát rendezték meg

Szombaton, a késő délutáni órában egy külföldi vendégvadász a Kaszó Erdőgazdaság Zrt. területén sebzett egy gímborjút. A kísérővadász elmondása szerint mellső láblövés volt, a munkát kamerával megörökíthetjük – megérkezésünkkor ezt az információt kaptunk.

Sajnos az időjárás cseppet sem volt kegyes!

Sajnos az időjárás cseppet sem volt kegyes!

8 órakor megindult a népes kompánia a rálövés helyére, mi egy pickup4x4 tuninggal felszerelt Ford Rangerrel érkeztünk a helyszínre. A kidolgozandó munkát egy cseh vadászhölgy kapta. Majd’ kétórás keresés után a munka sikertelennek bizonyult. Mivel az etika és a jóérzés is megköveteli, hogy addig keressük a sebzett vadat, míg a legkisebb esély van rá, hogy megtaláljuk, ezért Balaskovics József és vérebje próbálta fellelni a borjút, mint egy két órás keresés után neki is sikertelenül végződött a munka.

A sárdagasztásban jól jött a Pickup4x4 tuninggal felszerelt Ford Ranger - a www.pickup4x4.eu jóvoltából!

A sárdagasztásban jól jött a Pickup4x4 tuninggal felszerelt Ford Ranger – a www.pickup4x4.eu jóvoltából!

Hagyománnyá vált, hogy a Kaszó Kupa hétvégéjén tartja a Magyar Véreb Egylet éves közgyűlését, ahol több személyi változás is megtörtént, mindezekről dr. Buzgó József, az MVE elnöke számol be a Hazai Vadász következő adásában.

A műsorban interjút ad a győztes Horváth Róbert

A műsorban interjút ad a győztes Horváth Róbert

A műsorban interjút ad a győztes Horváth Róbert, majd értékeli a hétvégét Maróti Béla vezetőbíró, illetőleg Galamb Gábor a Kaszó Zrt. vezérigazgatójától egy rövid áttekintést kapunk a Kaszó Kupa történetéről.

 

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin március 2-i adásában, vasárnap délelőtt 11 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo  ( új! )

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

 

( szöveg és képek: HAZAI VADÁSZ )