Őzmentés a siófoki tűzoltókkal – Előzetes e heti műsorunkból: 05.23 szombat 12:55 – M5 TV

A lakott területeken egyre gyakrabban látunk vadat. Főleg éjszaka látogatják meg a nekik tetsző helyeket, de nem ritka az olyan eset, amikor fényes nappal találkozhatunk velük.

A városba betévedő vadállatok az ember által létrehozott környezetben olykor akadályokba ütköznek. Ezúttal egy siófoki őz megmentéséről ejtünk szót, aki városi kalandozása során egy fémkerítés rácsai közé szorult be. Számára a segítség a helyi hivatásos tűzoltók személyében érkezett meg.

Kisfilmünkben nemcsak a mentés körülményeiről tudhatunk meg részleteket, hanem megismerhetjük azokat a hivatásos tűzoltókat, akik részt vettek a nem mindennapi eseményben.

A közelmúltban megtörtént állatmentés nem számított rendkívülinek a számukra, hiszen munkájuk során mentettek már lovat, tehenet, macskát, gímszarvast, galambot, sőt még egy bajba jutott siklókígyót is.

Érdemes lesz tanácsaikra is figyelni, hiszen kerülhetünk mi is olyan helyzetbe, hogy nekünk kell hívni őket. Ilyenkor fontos információkat kell a bejelentkező ügyeletesnek elmondani, mert a pontos információk életet és időt menthetnek.

Az ügyeletes riasztásától számítva mindösszesen 120 másodperc alatt készen állnak az ember, állat és érték mentésre a szakemberek.

“Nagyon jó érzés, hogy egy bajba jutott állatot meg tudtunk menteni. Mi nagyon szívesen, emberen, állaton – bármikor, bárhol – igyekszünk segíteni!”

Az Őzmentés a siófoki tűzoltókkal című kisfilmet az Erdei utakon – Reviczky Gáborral premier műsorunkban 2020. május 23-án, szombaton 12 óra 55 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!

M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/17. adás – 2020.05.23. szombat 12:55