M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2020/15. adás – 2020.05.09. szombat 12:50

– Hangulatos halsütés a Fenyves-tó partján
– Horgász Oszkár bácsi meséi – Minden hal pikkelyes?
– Horgászni szabad?! – interjú Erdei Attila horgászvilágbajnokkal
– Erdei források, patakok, folyók, tavak, vízesések
– Erdei sokszínűség
– Az erdő természetessége
– Veszprém megyei programkínálat: ha újra felpezsdül az élet!
– Erdő Ernő bácsi meséi – Mi az az erdei iskola?
– Színes ruhát öltött a természet

 

Hangulatos halsütés a Fenyves-tó partján

Ahogy korábbi műsorunkban már láthatták, műsorvezetőnk Fenyves tavi horgászata rendkívül jól sikerült. Vendéglátója társaságában számos hal akadt horogra és került a haltartó szákba. Bár egy részüket (a pontyokat) természetesen visszaengedték, azonban a dévérkeszegeket megtartották. Ezúttal egy lakoma keretében elfogyasztják őket.

Horgász Oszkár bácsi meséi – Minden hal pikkelyes?

A halak nagy részén a pikkelyek láthatóan megjelennek. Némelyeken csak néhány található és vannak olyanok is, amelyeknek módosultak a pikkelyei.

Horgászni szabad?! – interjú Erdei Attila horgászvilágbajnokkal

A februári FEHOVA rendezvényen Erdei Attila horgász világbajnokkal beszélgettünk terveiről. Azóta azonban a világ a koronavírus járvány miatt nagyot változott. Most újra megkerestük Attilát, hogy megtudjuk, merre jár horgászni, hogyan készül a jövőbeli versenyekre és, hogy mi az idei szupertitkos csalija!

Erdei források, patakok, folyók, tavak, vízesések

Az erdő életében a víz meghatározó szerepet tölt be. Tápanyagként és oldószerként alapvető fontosságú a növények számára. Az erdő a a vízmozgások legfontosabb természetes szabályozója.

Veszprém megyei programkínálat: ha újra felpezsdül az élet!

Az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém megyei Területi Szervezete mindig az élen járt a vadászok és civilek közötti kapcsolaterősítést elősegítő és a vadászok társadalmi elfogadottságát javító rendezvények szervezésében. Jelenleg az egész életünket megkeseríti a koronavírus járvány, hiszen nagy létszámú közösségi rendezvényt nem szabad szervezni, sem azokon részt venni. Érthető okok miatt! De azért valamennyien reménykedünk, hogy egyszer – a nem túl távoli jövőben – vége lesz majd ennek az időszaknak, és újra felpezsdül az élet!

Az erdő természetessége

Az egyik legfontosabb jellemzője egy erdőnek, hogy állapota mennyire hasonlít az ott korábban élt természetes életközösségéhez, az őserdőjéhez. A természetes erdőben a biológiai folyamatok szabadon érvényesülnek az emberek beavatkozása nélkül.

Erdei sokszínűség

Rövidfilmünkben az őzről, mint legelterjedtebb nagyvadunkról lesz szó, valamint az erdők királyának tartott gímszarvasról is mutatunk képeket. Emellett természetesen a csíkos kis vaddisznó utódok is helyet kapnak filmünkben.

Erdő Ernő bácsi meséi – Mi az az erdei iskola?

Az erdei iskola olyan hely, ahol a gyerekek játszva ismerik meg a természetet. Itt a tanulás nem tanteremben, hanem a természetben történik!

Színes ruhát öltött a természet

„Egyszerre szólaltak meg, egy napon, (- ó, április csodája, nagy duett -): A fülemüleszó az ágakon, s a mennydörgés virágzó fák felett.” – írja a magyar természet legismertebb poétája, Áprily Lajos Áprilisi hangulat című versében, utalva a vadászév második hónapjának szeszélyes természetére. A vadvilág lakóinak életét ez a kettősség azonban nem zavarja, hiszen a színes ruhát öltött természet újfent élelemmel, s búvóhellyel kecsegteti a határ lakóit.

 

Premier műsorunkat 2020. május 9-én, szombaton 12 óra 50 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!

ERDEI ÜNNEP Reviczky Gáborral az M5 TV csatornán! – 2020.05.02-tól minden szombaton, 12 héten át – Második szombat: 05.09!