Ajánló – 267. adás – HAZAI VADÁSZ – 2019.06.28. péntek este 19:00 óra – HAZAIVADASZ.HU

Harley-Davidson Open Road Fest – STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság / Betyárvilág-túra applikáció sajtótájékoztató a Bakonyerdő Zrt.-nél / Elkezdődtek az erdei, vízi és kerékpáros vándortáborok / Vadászkürtös ifjúsági tábor az OMVK szervezésében

Harley-Davidson Open Road Fest – STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság

Június 7-én tartották meg a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságot, aminek idén az alsóörsi Harley-Davidson Open Road Fest adott otthont.

„A STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság a sportfavágók egyik legkeményebb megmérettetése. A profi versenyzőknek hat számban kell teljesíteniük, amelyek mindegyike nagy fokú technikai tudást, precizitást és erőt igényel.” – ismertette Szeremley Csaba, a STIHL Timbersports versenyek koordinátora.

A versenyen kívül egyéb izgalmas és látványos programokra is számíthattak az érkezők, mint amilyen a tavaly nagy sikernek örvendő, forró hangulatú motormosó pit-stop, ahol a résztvevőknek dekoratív hölgyek segítettek lemosni az út porát a szeretett járgányaikról. Ebben a STIHL hidegvizes magasnyomású mosói tökéletes segítők, legyen szó gyengéd ápolásról vagy erőteljes tisztításról. Emellett a rendezvény visszatérő fafaragó művésze, Gáborecz István újabb meglepetéssel készült.

Betyárvilág-túra applikáció sajtótájékoztató a Bakonyerdő Zrt.-nél

Újszerű, úttörő kezdeményezésként elkészült a Bakonyerdő Zrt. első túranavigációs applikációja, ami egy különleges, élménygazdag kiránduláson keresztül ismerteti meg a természetjárókat a bakonyi betyárvilággal.

A Betyárvilág túra elnevezésű mobiltelefonos alkalmazást Vinyén, a kirándulók körében igencsak népszerű Cuha-völgy közelében mutatta be Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója. Mint mondta, állami erdőgazdaságuk három megye területén, összesen 63 ezer hektáron végzi erdőterületek vagyonkezelését.

Elkezdődtek az erdei, vízi és kerékpáros vándortáborok

Több mint 11 ezer diák és tanár indul útnak ezen a nyáron 19 különböző erdei, vízi és kerékpáros vándortábor-útvonalon.

A harmadik éve futó program célja, hogy a természetjárást a felső tagozatos és középiskolás diákokkal megszerettesse, ugyanakkor a szervezők nagy hangsúlyt
fektetnek a környezettudatos szemléletformálásra is. Idén 421 turnusban több mint 11 ezer diák és pedagógus vándortáborozhat egy hétig az ország 19 előre kialakított útvonalának bejárásával – jelentette be a vándortáborozás újraindítását kezdeményező Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Pénzásási Erdei Turistaháznál, az erdei vándortáborok egyik táborhelyén rendezett sajtótájékoztatón.

Vadászkürtös ifjúsági tábor az OMVK szervezésében

Vadászkürtös tábor indult Baranya megyében, általános és középiskolás gyerekek részére.

Az OMVK ifjúsági programjaira építve, a megyei vadászkamara az évtizedes hagyományokat és tapasztalatot felhasználva vadászkürtös tábort szervezett. A tábor egy hetes, bentlakásos, napi 6 óra kürtölést és a tábori élet egyéb szépségeit foglalja magában.

Premier műsorunkat 2019. június 28-án, pénteken 19:00 órakor láthatják Nézőink a www.hazaivadasz.hu oldalunkon!