2019.06.07 – STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság – Harley-Davidson Open Road Fest · Alsóörs

Idén az alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen rendezik meg a STIHL Timbersports sportfavágó magyar bajnokságot, melyen a HAZAI VADÁSZ stábja is ott lesz. Tudósításunkat hamarosan láthatják Nézőink itt a http://hazaivadasz.hu/ weboldalunkon!
A 20. jubileumát ünneplő fesztiválon, méltó módon, idén először Timbersports versenyzők mérik össze tudásukat és erejüket.
A versenyeredmények alapján kvalifikálnak az indulók a prágai világbajnokságra.

Programok:
13:00 órától Rookie kvalifikáció
14:00 órától Nemzeti Bajnokság
17:00 órától döntő

A STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat története jóval annak elindítása előtt kezdődött. A fakitermelés az egyik legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozás, éppen ezért az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. mindent megtesz a balesetek megelőzése és a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében. Egyrészt az erdei munka biztonságának növelése érdekében életre hívta a fakitermeléshez elengedhetetlen védőfelszereléseket és munkavédelmi ruházatokat bemutató országjáró rendezvénysorozatát, másrészt elindította, és 2001 óta minden évben meg is rendezi a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozatot.

Az országos bajnokság versenyszámai a fakitermelés során végzett feladatok gyors, pontos és biztonságos végrehajtását modellezik. A jó hangulatban zajló, izgalmas versenyeknek és a pozitív médiavisszhangnak köszönhetően önkormányzatok, oktatási intézmények és állami erdőgazdaságok is kedvet kaptak ahhoz, hogy saját erejükből regionális fakitermelő versenyeket szervezzenek.

2011-ben az Andreas Stihl Kft. ezeket a versenyeket egyetlen, országos sorozattá fogta össze. A szakmai szervezetekkel együttműködve meghatározták a versenyszámokat, kialakították az egységes szabályrendszert, és lefektették a pontozás alapelveit. A legjobb csapatok 2013 óta már regionális versenyeken kvalifikálhatják magukat az országos döntőbe. A STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat 2019-ben már tizennyolcadik alkalommal hirdeti a munkavédelem fontosságát.

A 2019-es év időpontjai és helyszínei:

Alföld – Póstelek – 2019. május 1.

Dél-Nyugat Magyarország – Nagykanizsa – 2019. május 11.

Pilis és környéke – Pilisszentiván – 2019. május 18.

Észak-Nyugat Magyarország – Császár – 2019. június 15.

Közép-Magyarország – Keszeg – 2019. június 29.

Észak-Kelet Magyarország – Bükkzsérc – 2019. augusztus 31.

DÖNTŐ:

2019. szeptember

Bajnokok Bajnoka Fakitermelő Verseny:
Szeged – 2019. május 25.

 

STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság a Harley-Davidson Open Road Festen Alsóörsön

A STIHL és a Harley-Davidson életében közös és meghatározó az elementáris erő és a szabadság. Az erős kötődésnek köszönhetően a két márka 2017-ben kezdte meg együttműködését és azóta csak bővülnek és színesednek a közösen megálmodott és megvalósított programok. „Úgy éreztük, hogy ezt mindenképp folytatni szeretnénk, sőt, sokkal magasabb szintre emelnénk. A fesztivál a tavalyi nagy sikerű STIHL Timbersports bemutató után az idén már a nemzeti bajnokságnak ad otthont, amely a sportfavágók egyik legkeményebb megmérettetése.” – jelentette be az eseményen Szeremley Csaba, a STIHL Timbersports versenyek koordinátora.

„A STIHL Timbersports nemzetközi bajnokság a sportfavágók egyik legkeményebb megmérettetése. A profi versenyzőknek hat számban kell teljesíteniük, amelyek mindegyike nagy fokú technikai tudást, precizitást és erőt igényel.” – ismertette a versenyszámokat a szakember, majd folytatta: „Június 7-én 17 órakor kerül sor a háromfordulós verseny döntőjére; a hot saw versenyszám, ahol átlagosan a három fa karikát (sütit), a 46 cm átmérőjű fekvő rönkből 7-8 másodperc alatt vágják le a versenyzők, az épített 60 lőerős tuningolt STIHL láncfűrésszel.” Minden szám más-más eszközt és technikai tudást igényel, ennek köszönhetően igazán látványos szórakozási lehetőség azoknak is, akik nem követik a sportfavágó eseményeket. Ezen felül természetesen a teljesítés ideje is meghatározó a pontszerzés szempontjából. Nagy a tét és pillanatok döntenek.

Az idei alsóörsi versenyen indul Strúbel Bence is, aki nemrégiben Hollandiában megnyerte a rookie kvalifikációs versenyt. Az ifjú sportfavágó nemcsak tehetségével, de 16 betöltött életévével is kiemelkedik a mezőnyből. Édesapjával, Strúbel József Dedivel rendszeres résztvevői a STIHL Timbersports eseményeinek és a fiú karrierje egyre-egyre feljebb ível! A Nemzetközi Rookie kvalifikációra június 7-én délután kettő órától kerül sor.