Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 2018. 04. 07. – szombat 12:30 – ECHO-TV

Boszorkány meseösvény nyílt a soproni Károly-magaslat erdejében / Bővül a SEFAG Zrt. Csurgói Faipari Gyára / Megújult a Bakonyerdő Zrt. farkasgyepűi erdészeti irodaépülete / Átadták a KAEG Zrt. pannonhalmi lombkorona-tanösvényét

1_Meseösvény

Boszorkány meseösvény nyílt a soproni Károly-magaslat erdejében

Sok kisgyerek örömére március 29-én felavatták a meseösvényt. Ábrahám Zsuzsanna óvodapedagógus ötlete és tervei alapján a TAEG Zrt. valósította meg a Boszorkány meseösvényt a Károly-magaslat erdejében.

A csütörtöki ünnepélyes avatón a Kalimba Gospel Gyermekkórus dalai után Jámbor László vezérigazgató és Barcza Attila városi tanácsnok avatták fel a meseösvényt sok kisgyerek örömére.

Still0404_00009

Bővül a SEFAG Zrt. Csurgói Faipari Gyára

Új csarnokot építtetett és korszerű berendezéseket vásárolt a SEFAG Zrt. a Csurgói Faipari Gyárának. Az épületet és a gépeket március 28-án adták át a somogyi városban.

Az állami erdészet 370 millió forintos, saját forrásból megvalósított fejlesztése keretében rönkhasító szalagfűrészt, egy úgynevezett utófeldolgozó sort, anyagmozgató gépeket és modern hídmérleget szereztek be, emellett javították a szállítás körülményeit. A beruházásnak köszönhetően a gyár többet, jobban és hatékonyabban tud termelni.

Still0404_00005

Megújult a Bakonyerdő Zrt. farkasgyepűi erdészeti irodaépülete

Felavatták a Bakonyerdő Zrt. mintegy 117 millió forintból felújított farkasgyepűi erdészeti irodaépületét. A rekonstrukció során törekedtek rá, hogy az 1890-ben épített létesítmény megőrizze, illetve visszanyerje eredeti megjelenését.

Az avatóünnepségen Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, az erdőnél nincsen jobb orvossága elgyötört testünknek, lelkünknek. Mint mondta, a csodás természeti környezetben található farkasgyepűi erdészeti irodaépületet hajdanán a Veszprémi Püspökség építtette, amely korábban csaknem négyszáz éven keresztül kezelte a környékbeli erdőket. A Farkasgyepű központi pontján, a templom mellett, koros fák között megbújó létesítmény kőből és látszó téglából készült, az első világháborúig erdőtiszti lakként funkcionált, valamint a vadászatok vendégeit is itt szállásolták el.

hal-4

Átadták a KAEG Zrt. pannonhalmi lombkorona-tanösvényét

A világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság környezete új látványossággal bővült.  A Kisalföldi Erdőgazdaság  Zrt. a 2015-ben átadott Boldog Mór kilátó, és az azt övező erdei tanösvénye mellé március 29-én, pénteken ünnepélyes keretek között adta át a lombkorona tanösvényt.

A Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet védett természeti területén belül, az ezer éves apátság szellemi örökségének vonzásában, a társaság kezelésében levő monostort övező parkerdőben saját erőből valósult meg a beruházás.

Premier műsorunkat 2018. április 7-én, szombaton 12:30 órakor, az ismétlést április 8-án, vasárnap 07:35 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

http://hazaivadasz.hu/filmtar/

www.hazaivadasz.hu