Téli készülődés a Budakeszi Vadasparkban – 2017.11.06

Itt az ideje felkészülni és az erdő lakóit is felkészíteni a téli időszakra: a Budakeszi Vadaspark november 10-ig, minden délelőtt, elsősorban óvodás vagy kisiskolás gyermekek részére készül különleges madárkalács készítő programmal

A programon a belépő árán felül ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők! A Budakeszi Vadaspark kiemelt figyelmet fordít arra, hogy interaktív és játékos módon hozza még közelebb a legfiatalabbakhoz a természetet és a környezettudatos gondolkodást. A téli készülődés egyhetes programsorozata is ennek a filozófiának a jegyében zajlik majd: a foglalkozás elsősorban a téli madáretetés fontosságára, szerepére és módjaira hívja fel a legkisebbek figyelmét, amivel segíthetnek az erdő tollas lakóinak a téli boldogulásban.
A november 10-ig tartó program során olyan hasznos madárkalács-készítő trükköket és módszereket leshetnek el a látogatók, amiket otthon is könnyedén tudnak alkalmazni, hogy élhető környezetet teremthessenek kertjeik madárvilágának. Ráadásul a saját kezűleg alkotott remekműveket haza is vihetik majd.
A madárkalács-készítés után pedig a nemrégiben átadott „Madárbarát kert” tanösvényt járhatják végig a gyermekek, ahol a madarak telelési szokásairól, a madáretetőkbe kihelyezett táplálékokról is játszva tanulhatnak.

A „Madárbarát kert” tanösvény a leggyakoribb, leghasznosabb madárbarát eszközöket mutatja be, továbbá a madáritatás és madáretetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival is megismerteti a látogatókat.

Forrás: http://www.vadaspark-budakeszi.hu/

Fotók: Surányi Linda – Budakeszi Vadaspark

3 bkvp_teli_keszulodes_01