Madárszemmel_Almamelléki Erdei Vasút és környéke_2017.szeptember

Az ország legrégebbi 600 mm-es nyomtávú vasútvonalát báró Biedermann Rezső építtette ki 1901-ben, eredetileg fa- és terményszállításra használták, ám ma már csak a személyforgalomban van szerepe

Menetrendszerű munkásjáratként valamint nosztalgiavasútként működik a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészetének üzemeltetésében. A kisvasút Almamellék és Sasrét között szállítja az utasokat, akiknek jelentős része a Kikerics Erdészeti Erdei Iskola programjain vesz részt, de idén már szervezett kirándulásokat is vezet a kisvasutat üzemeltető erdőgazdaság.

Az ország legrégebbi 600 mm-es nyomtávú vasútvonalát báró Biedermann Rezső építtette ki 1901-ben, eredetileg fa- és terményszállításra használták, ám ma már csak a személyforgalomban van szerepe. Menetrendszerű munkásjáratként valamint nosztalgiavasútként működik a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészetének üzemeltetésében. A kisvasút Almamellék és Sasrét között szállítja az utasokat, akiknek jelentős része a Kikerics Erdészeti Erdei Iskola programjain vesz részt, de idén már szervezett kirándulásokat is vezet a kisvasutat üzemeltető erdőgazdaság.
2017. szeptember 26-án adták át a Mecsekerdő Zrt.-nél az Almamelléki Állami Erdei Vasút fejlesztéseit.

A rendezvényről készült filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu