Erdei vándortábor-vezetőket keres az Országos Erdészeti Egyesület – 2017.04.27

A magyar pedagógusok számára kínál hasznos ismeretanyagot és a hazai vándortábor mozgalom felélesztésében való részvételi lehetőséget a „Gyalogos vándortábor- vezető” akkreditált pedagógus továbbképzés, amelyet a 2017 nyarán induló erdei vándortáborok kapcsán hirdetett meg a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület

A továbbképzésre május 5-ig lehet jelentkezni.

A magyar kormány támogatásával létrehozott Vándortábor program régi hagyományokat elevenít fel, és nagy lehetőség arra, hogy a felső tagozatos és középiskolás diákok szervezett, biztonságos keretek között, de saját baráti társaságukban, iskolatársaikkal közösen, tanáraik vezetésével szerezhessenek életre szóló élményeket Magyarország természeti értékeinek megismerése során.

Az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem ehhez nyújt támogatást a „Gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált pedagógus továbbképzéssel. A pedagógusok a képzés segítségével az élmények átadásából és országunk kincseinek természetközeli, kézzel fogható megismertetéséből vehetik ki aktívan a részüket. A továbbképzésen a pedagógusok többek között megismerik a túrázáshoz, táborozáshoz szükséges normákat, szabályokat és jogszabályokat, alkalmassá válnak a veszélyhelyzetek elkerülésére, az esetleg szükséges egészségügyi feladatok ellátására, továbbá térképolvasói és tájékozódási gyakorlatra is szert tesznek. A 30 órás tanfolyamot elvégző szakemberek számára ingyenes az erdei vándortáborokon való részvétel és a táborok időtartama alatt napi bruttó 10 000 forintnyi táborvezetési díjban részesülnek.  

Az akkreditált vándortábor-vezetői tanfolyamra való jelentkezés határideje: 2017. május 5.

Az elméleti képzés Budapesten lesz, míg a gyakorlati ismereteket az egyes útvonalakhoz kapcsolódó helyszíneken sajátíthatják el a tanárok. A képzés díja kedvezményesen 10 000 Ft/fő, a képzésen való részvételt az Erdei Vándortábor program támogatja. A képzés díja tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatás díját, a gyakorlati oktatás szállás (1 éjszaka turistaházi elhelyezéssel) és étkezés (ebéd-vacsora- reggeli-ebéd) vonatkozású költségeit, a tananyagot és a vizsgadíjat.

A sikeres vizsgát tett pedagógusok államilag elismert tanúsítványt kapnak, és jogosultak lesznek az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett erdei vándortábor program táborszervezőknek és kísérőknek szóló kedvezményeinek igénybevételére.

Jelentkezés és további információ a gyalogos vándortábor-vezetői továbbképzésről: 

Testnevelési Egyetem – Felnőttképzési Csoport

Tel.: 487-9286, 487-9272, 487-9247

http://tf.hu/fcs

Az erdei vándortáborokkal kapcsolatos további információ: www.erdeivandor.hu.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület, film: Hazai Erdész