Fedezd fel az örökséged! vetélkedő díjkiosztó ünnepsége_Lomniczi Gergely főtitkár_2017. 03. 17.

Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Fedezd fel az örökséged!” országos erdőismereti vetélkedő díjkiosztóján a legjobban teljesítő középiskolás csapatok szakvezetéssel Mexikó-pusztára, a Pilisi Parkerdő Zrt. „erdőlaboratóriumába” látogathattak, ahol a szakemberek az örökerdő-gazdálkodás alapjait és kézzel fogható eredményeit mutatták be a jelenlévőknek

Mint emlékezetes, az Országos Erdészeti Egyesület által, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával szervezett „Fedezd fel az örökséged!” erdőismereti vetélkedőre az ország minden szegletéből 176 csapat, összesen több mint 500 középiskolás diák jelentkezett. A négy hónapon, hat elméleti és egy terepi fordulón keresztül zajló vetélkedő elsődleges célja az volt, hogy közelebb hozza a magyar fiatalokhoz az erdőket és az erdészek munkáját, a természet szeretetét és a gyakorlati környezettudatosságot. A szervezők ezért is döntöttek úgy, hogy nem csak tárgyi nyereményekkel, hanem értékes szellemi tőkével, a fenntartható jövőt szolgáló örökerdő-gazdálkodás mélyebb megismertetésével is megajándékozzák a nyertes csapatokat.

A díjátadóról készült filmünket 2017. március 25-én, szombaton 17 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!