Jótékonysági Vadászat Fejér megyében – 2016.12.27

Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei Területi Szervezetének együttműködésével a Nádor Vadásztársaság sorban már a negyedik alkalommal, István és János napi jótékony célú apróvad vadászatot tartott 2016. december 27-én Nádasdladány térségében. A cél egy infúziós pumpa vásárlása volt a Fejér megye Gyermekekért Alapítvány részére. A vadászat és az összefogás ismét sikeres volt, így 1 millió Forint került az Alapítvány számlájára a vadászok jóvoltából. Ez a decemberi nap nem kizárólag vadászatról szólt, hanem azokról a pici gyermekekről, akik az összefogás eredményeként gyógyulhatnak!

jv-2

Fejes Lászlónak, a jótékonysági vadászat ötletgazdájának megnyitó beszéde:

Kedves Vadásztársak!

3 év telt el azóta,hogy az országban első ízben sor került az általunk megálmodott jótékonysági vadászatra itt Fejér megyében a Nádor Vadásztársaság területén. Akkor még nem tudtuk,csak reméltük,hogy a kezdeményezésünk hagyományt fog teremteni. 3 év távlatából kijelenthető, hogy szándékunk megvalósult,a jótékony célú vadászatnak hagyománya lett Fejér megyében.

flAz összefogás komoly eredményre képes.Széchenyi azt mondta anno: “Egynek minden nehéz,soknak semmi sem lehetetlen.” Megtapasztaltuk, 1 személy támogatása csodákra nem képes, azonban ennyi ember összefogása igen is csodával felérő. Minden támogatót –kivétel nélkül- megillet tehát az elismerés. Fontosnak tartom,hogy az eltelt 3 évről néhány számadattal is szolgáljak részetekre, amely adatok ismeretében még inkább érezhető az összefogásunk súlya és értelme.

Tavalyi évben, 2015-ben kék fény lámpát adományoztunk, amely 1 év alatt 110-120 újszülöttet segített hozzá a nagybetűs élethez. 2014-ben egy intenzív gyermekágyat kapott tőlünk az alapítvány. Az említett eszközzel 2 év alatt 80-90 gyermek gyógyulását segítettük. 2013-ban 2 db infúziós pumpát vásároltunk az Alapítvány részére. A 2 db eszköz évi 300 koraszülött gyermeket lát el, ami annyit jelenti, hogy a 3 év alatt 900 gyermek ellátását oldotta meg. Összegezve tehát azt mondhatjuk, hogy a vadászok összefogásának eredményeképpen az elmúlt 3 évben megközelítőleg 1100 gyermeknek segíthettünk a gyógyulásban. Ez bizony nagyon nagy dolog!! Végezetül, engedjétek meg,hogy tolmácsoljam a kórház üzenetét: “Minden elismerésünk és köszönetük a támogatóké egyben reméljük, hogy a hagyomány örökké élni fog!”

jv-4pljv-5jv-6jv-7jv-8jv-10jv-11jv-12jv-13jv-14jv-16jv-15

A Jótékonysági Vadászatról forgatott filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO-TV csatornán!