Madárkarácsony a Köztársaság téren – 2016.12.15

Immár nyolcadik alkalommal gyűlnek össze a Köztársaság téren a zöld óvodások csoportjai az egész városból „Madárkarácsony” alkalmából, hogy egy kis műsor keretében közösen díszítsenek fel egy fenyőfát – a környék madarainak nagy örömére

A szokványos díszek helyett ugyanis magvakból, gyümölcsökből készült csemegék kerülnek a fára, melyeket a gyerekek a családjukkal közösen saját kezűleg készítenek évről évre.

A Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodája (Zöld Óvodák Hálózatának Baranya megyei Bázisintézménye), és az „Értünk” – Környezeti nevelés az óvodában szakmai munkaközössége által szervezett ünnepségre idén december 15-én 10:30-kor kerül sor. A rendezvény célja, hogy pozitívan formálja a gyerekek és családjaik környezettudatos szemléletmódját, magatartását, egyben felhívja a figyelmet a madarak védelemre.

Mivel mindez összecseng az erdőgazdaság által képviselt törekvésekkel, a Mecsekerdő Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan egy nagy fenyőfával járul hozzá a pécsi Madárkarácsonyhoz.

A programot követően „Zöld óvodák- Zöld partnerek együttműködése” címmel jubileumi kerekasztal beszélgetésre kerül sor a Mecsekerdő Zrt. Rét utcai Központjában, mely során a Zöld Óvoda program elmúlt 10 évének eredményeiről, valamit a formai és tartalmi továbbfejlesztési lehetőségekről tanácskoznak a meghívott Partnerek.

Program:

10.30     Madárkarácsonyfa díszítése a város zöld ovis csoportjainak részvételével (nyilvános program)

(A programra elfogadta a meghívást a kerület önkormányzati képviselője, dr. Őri László alpolgármester úr)

11.00     „Zöld óvodák – Zöld partnerek” jubileumi kerekasztal beszélgetés (zártkörű)

Forrás: mecsekerdo.hu, fotó: Hazai Erdész