Ingyenes bibliai szakvezetések a Budakeszi Vadasparkban – Budakeszi, 2016. december 7

A Budakeszi Vadaspark jóvoltából idén is ingyenes szakvezetéseken lehet testközelből megismerkedni a Bibliában szereplő állatokkal, a velük kapcsolatos tudnivalókkal és az őket övező történetekkel. És mindehhez csupán egy előzetes regisztráció szükséges

pv-1A vadaspark főbejárata mellett látható Élő Betlehemet a két kelekótya barikával immár két hétvége óta – hétköznapokon pedig állatok nélkül – tekinthetik meg a látogatók mint a karácsonyi ünnepkör egyik jellegzetes jelenetét. A Bibliában azonban a két említetten kívül is számos kisebb-nagyobb állat felbukkan, a Szentírás hemzseg az állatok jelenlététől.

pv-2Nem csak Noé bárkájának történetében olvashatunk legtöbbjükről, hanem számos emberi tulajdonság szimbólumaként is felbukkannak, és több olyan történet is akad, melyben nemcsak mellékszereplőként, hanem gyakran főszereplőként találkozhatunk velük. A Budakeszi Vadaspark pedig a játszva tanulás égisze alatt a karácsony előtti időszakban be is mutatja ezeket az állatokat.

pv-3A bibliai szakvezetés közben, a vadasparkban sétálva a résztvevők rengeteg érdekes és meglepő tényt ismerhetnek meg a Szentírásban szereplő állatokról. Zoopedagógus kíséretében mindenki megtudhatja, hogy többek között mi volt az első nevén nevezett állat, ami a Bibliában szerepelt. Hogy mit jelent a „tiszta” és „tisztátalan” állat kifejezés, és, hogy például melyek voltak az áldozati, és melyek az emberi tulajdonságokat szimbolizáló állatok.

pv-4Az ingyenes bibliai szakvezetések időpontjai:

December 12. (hétfő) – 10.00, 10.30

December 13. (kedd) –10.30

December 14. (szerda) –10.30

December 19. (hétfő) –10.00

December 21. (szerda) –10.30

December 22. (csütörtök) –10.30

Pilis-kép

pv-5

A szakvezetésekre Mészáros Orsolyánál (meszaros.orsolya@bkvp.hu) lehet jelentkezni, előzetes regisztráció alapján fogadják a max. 25 fős csoportokat. A szakvezetésekre való bejelentkezés a visszaigazoló e-maillel válik véglegessé!

( forrás: http://www.vadaspark-budakeszi.hu/ )