Tisza-tó: Mire figyeljünk november első napjaitól?

November első napjaiban több fontos horgászati szabály érvényességi időszaka kezdődik meg. A törvényi szabályozás mellett a Tisza-tavi Horgászrend is tartalmaz előírásokat, melyek a következő napokban lépnek életbe. Ezeket gyűjtöttük ki most emlékeztetőül:

I. Fajlagos tilalmi időszakában (május 2.-tól június 15.-ig) tilos a harcsa horgászata és kifogása (megtartása) az öblítőcsatornákban, valamint a Tisza-tó teljes területén január 1-től március 31-ig és november 2-től december 31-ig.

Tisza-tó

II. A Kis-Tiszán az Eger-patak torkolatától a Laskó-patak torkolatáig, valamint a 33. számú főút hídja (Eger-patak hídja), az Eger-patak, a Kis-Tisza és a poroszlói gát által határolt vízterületeken január 1. és február 28., valamint november 2. és december 31. között ragadozó halra horgászni csak természetes csalival engedélyezett, a pergetés tilos.

III. November 1. és március 15. közötti időszakban – a vermelő halállományok védelme érdekében – a halfogási tevékenységhez szonárt használni tilos.

IV. Vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos vízterülete. Azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), a rábolyi gátőrház, a kereknád, a gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület. Itt január 1. és február 28., valamint november 2. és december 31. között mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos.

( forrás: http://www.sporthorgasz.eu )