Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 2016.10.15 – szombat 17:30 óra – ECHO-TV

Országos Magánerdős Találkozó a környezeti nevelés jegyében, Somogyszobon/MTA Erdészeti Tudományos Bizottság ülése/Erdészeti terepi gépbemutató a SEFAG Zrt. és a Mátyás Kft. szervezésében

Still1006_00009

Országos Magánerdős Találkozó a környezeti nevelés jegyében, Somogyszobon

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) idei nagyrendezvényére a környezeti nevelés jegyében indított országos programsorozat legfontosabb eseményeként 2016. október 1-én Somogyszobon került sor. Az esemény házigazdája a Mocz és Társa Magánerdészeti Kft. A Földművelésügyi Minisztérium a rendezvényt és annak lebonyolítását kiemelten támogatta. Luzsi József, a Megosz elnöke összefoglalóként arról beszélt, hogy a több mint 900 ezer hektár magántulajdonú erdő már a meglétével is “szolgáltat”, hiszen élhető környezetet biztosít.
Az egész napos programon a gyerekeket a helyi erdészeti erdei iskola szakembereinek szervezésében madár és vadnyom felismerés, horgászat, kézműves foglalkozások és tájékozódási gyakorlat várta, vetélkedővel. Ezzel párhuzamosan a felnőttek szakmai konferencia keretében a környezettudatos erdőgazdálkodás lehetőségeiről, az erdei közjóléti létesítmények szerepéről hallhattak előadásokat és hasznos információkhoz juthattak többek között a Vidékfejlesztési Program erdészeti jogcímeiről, kiemelten az erdészeti géppályázattal kapcsolatos tudnivalókról. A délutáni terepi programok között erdőfelújítási és erdészeti gépbemutatók szerepeltek.

Still1011_00011

MTA Erdészeti Tudományos Bizottság ülése

A magyar erdők több, mint 43%-a magántulajdonban van és meghatározó jelentőségük van a magyar erdészeti ágazatban az ültetvényszerű fatermesztés területén. Az MTA Erdészeti Tudományos Bizottsága és az Ártéri Erdőbirtokossági Társulat szeptember 8-án, Jászberényben szervezte meg az MTA Erdészeti Tudományos Bizottság kihelyezett ülését. A rendezvényen négy leőadás hangzott el a magánerdő-gazdálkodás, magánerdőtulajdonosok lehetőségei, nemesnyár és akác jelene és jövője témakörökben. Az esemény fókuszált témája a magánerdő gazdálkodás és az erdészettudomány kapcsolódása.

Still0929_00006

Erdészeti terepi gépbemutató a SEFAG Zrt. és a Mátyás Kft. szervezésében

Erdészeti közelítő és kiszállító gépek bemutatóját tartották meg szeptember 5-én a SEFAG Zrt., a Mátyás Kft., az OEE Kaposvári Helyi Csoportja, Erdőhasználati és Gépesítési Szakosztálya szervezésében. Az érdeklődő szakmai közönségnek üzemi körülmények között, változatos terepadottságok mellett, munka közben mutatták be a különféle csörlős vonszoló, forwarder, daru gépeket. A bemutatóval párhuzamosan tűzoltó favágóverseny is zajlott.

Műsorunkat október 15-én, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz