Egyeztetést tartottak az Erdészeti Szakmai Rendszerről – 2016.10.05

Több mint 50 erdészeti és informatikai szakember vett részt azon a megbeszélésen, amelyet az állami erdészeti társaságoknál működő Erdészeti Szakmai Rendszer (ESZR) működéséről és a tovább fejlesztés irányairól tartottak 2016 október 5.-én.

ESZR-1Fotó: Matáncsi János FM ÁFHÁT

Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkár megnyitójában kiemelte, fontos az, hogy a társaságok szakmai nyilvántartási és tervezési feladatait egy korszerű rendszer támogatja, amelyet már – az elmúlt hónap fejlesztéseinek köszönhetően – a terepen is használhatnak az erdészek. Ez az alkalmazás példa lehet más természeti területkezelők számára is.

ESZR-2

Fotó: Matáncsi János FM ÁFHÁT

A tanácskozáson a fejlesztő – Naviscon Zrt. – munkatársai áttekintést adtak az előző megbeszélés óta eltelt időszak fejlesztéseiről, a jogszabály változások miatt szükségessé vált módosításokról, így különösen a műveleti lap elektronikus előállítására szolgáló modul fejlesztésről, illetve a megváltozott hatósági bejelentések működéséről. Röviden szó esett az ingatlan-nyilvántartási, természetvédelmi, és közjóléti nyilvántartásokat lehetővé tevő modulok működési gyakorlatáról is. Fontos téma volt a ma már több mint 500 felhasználó által használt terepi erdészeti informatikai alkalmazás a TERI 2.0 verziójának újdonságainak ismertetése. A megbeszélés alkalmat adott kötetlen konzultációra, és a tovább fejlesztéssel kapcsolatos egyeztetésre is.