Megújult a Szentendrei Erdészet épülete – 2016.09.30 – Filmekkel!

Összesen tíz erdészeti épület újult meg a Pilisi Parkerdő Zrt. gondozásában, a fejlesztések a szentendrei létesítmény átadásával zárultak

A Pilisi Parkerdőnél az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó infrastrukturális, természetvédelmi és turisztikai beruházások összköltségvetése meghaladta a másfél milliárd forintot.

Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár az erdészeti épület átadóünnepségén hangsúlyozta: a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt célja az állami erdészeti társaságok természetvédelmi, közjóléti és turisztikai aktivitásának növelése.

Kulcsfontosságú feladatuk a vagyonkezelésükben lévő erdők természeti értékeinek megőrzése, bemutatása és többcélú hasznosítása. Ahhoz azonban, hogy mindezen elvárásoknak eleget tudjanak tenni, elengedhetetlen az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása – fogalmazott az államtitkár.

A Pilisi Parkerdő Zrt. az elmúlt másfél évtizedben jelentős fejlesztéseket hajtott végre, melynek utolsó állomása a Szentendrei Erdészet épületének megújítása volt. Emellett jelentősek az erdészeti úthálózat terén, valamint a vadászházak, szálláshelyek kialakításában végzett beruházások is.

Bitay Márton Örs elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően a jövőben XXI. századi körülmények között fogadja az erdészet a látogatókat. A Társaság e beruházással szűkebb pátriájának, Szentendrének és vidékének további fejlődését is szolgálja.

Zambó Péter a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója beszédében kiemelte: egészséges, a jövő generációi számára is felüdülést, tiszta levegőt nyújtó erdők fenntartása a feladatunk, és e feladat ellátásához nemcsak szemléletváltás szükséges, hanem az eszközeinket, a módszereinket, az infrastruktúránkat is fejlesztenünk kell, mert az erdők környezeti terhelése és a klímaváltozás erre kötelez bennünket.

A Szentendrei Erdészet bejáratánál felállított, helyi faanyagból faragott székely kapu a hagyományos erdélyi jókívánsággal („Békesség a bejövőnek, egészség a kijövőnek!”) fogadja az erdészet látogatóit.

1 6 4 7 2 3

Forrás: FM Sajtóiroda, Képek: Hazai Erdész

Filmünket október 23-án, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz