“Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!”

Az Erdők Hete jelmondata összefoglalja az 1997 óta rendszeresen megszervezett eseménysorozat fő céljait

A Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal. Mindezt az erdőket legjobban ismerő, szakavatott vezetők, az erdészek segítségével, akik napi munkájuk csodáit osztják meg az érdeklődőkkel.
Az Erdők Hete programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította útjára, ezért a programok alapját az erdészeti erdei iskolák tananyaga, módszertana adja. A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett ma már erdei koncert, erdei nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot.

34

A ZALAERDŐ Zrt. által kínált programok:

Program címe: A Budafai Arborétum ősszel
Helye: Budafai Arborétum (Kiscsehi-Budafapuszta)
Szervező: ZALAERDŐ ZRt. 3. sz. Letenyei Erdészete
Jelentkezés: 93/544-900; 93/544-906; 30/474-2016
Dátum: 2016. október 5-7.
Program leírása: csoportok számára – igény szerinti hosszúságú – vezetett túra az arborétumban, előzetes bejelentkezés alapján.

 

Program címe: Göcsej kincsei: erdő, fa és erdei vasút
Helye: Lenti, Csömödéri Állami Erdei Vasút megálló
Szervező: Zakatoló Erdészeti Erdei Iskola, Zalaerdő Zrt.
Jelentkezés: Molnárné Vitális Anikó +36-30-933-8851
Dátum: 2016. október 3-7.
Program leírása: Az erdei vasút megállójánál, a „Göcsej kincsei, az erdő és a fa” című kiállítás anyagán keresztül mutatjuk be az erdők hármas funkcióját. A játékos tárlatvezetésre előzetes egyeztetés alapján óvodás és iskolás csoportokat várunk.

Forrás: zalaerdo.hu,

Kép: Hazai Erdész