Ismerd meg az erdőt, annak kincseit és a fakitermelés eszközeit Sopronban!

Csütörtökön nyit az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat

Csúsztál már erdészeti drótkötélpályán? Láttál már óriási fakitermelő gépeket? Tudod, hogy mitől más egy mezőgazdasági és egy erdészeti traktor? Hallottad már veterán motorfűrészek hangját, amelyekkel évtizedekkel ezelőtt dolgoztak a favágók? Szeretnéd megkóstolni az erdő ízletes kincseit vagy utánozni a bőgő szarvasokat? Találkoznál a legjobb magyar sportfavágókkal? Ha igen, akkor csütörtöktől szombatig látogass el a hazai erdészet és faipar fellegvárába, Sopronba, ahol az ország legnagyobb szakmai vására és rendezvénysorozata rád is vár!
Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat szeptember 8-án, csütörtökön nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt a Novomatic Arénában. Idén azonban nem csak a szakma képviselőit várják fokozottan a szervezők, hiszen szombat estig számos közönségprogramot szerveznek kicsiknek és nagyoknak; óvodásoknak, iskolásoknak, egyetemistáknak és családoknak egyaránt.

innolignum_2016_cl
Sopron mindenkit vár!
A kiállítás szakmai részén az erdészek, fakitermelők és a faipar szereplői a legújabb gépészeti technológiákkal – többek között a természetközeli erdőgazdálkodás eszközeivel – ismerkedhetnek meg. Idén sem hiányozhatnak például a híres, a világ élmezőnyébe tartozó márkák: többek között a John Deere, a Komatsu vagy éppen a Ponsse. De számos más gyártó is képviselteti magát a három nap alatt: nagy- és kisgépek, szerszámok és terepjárók mellett a fa feldolgozása és a tüzeléstechnika, a megújuló energiaforrások és kazánok is helyet kapnak a rendezvények.
2016-ban azonban minden eddiginél több és változatosabb közönségprogram várja a családokat, a szakmai és laikus látogatókat egyaránt. Idén például visszatérnek az állami erdőgazdaságok az innoLignum Sopron szakvásárra, ezzel is jelezve, hogy a kiállítás a hazai szakma egyik kiemelt rendezvénye. A 22 erdészeti társaság közös standján megismerkedhetünk Magyarország vadfajaival, kirándulóhelyeivel, kóstolhatunk erdei termékeket, de az erdészek munkájába is betekintést nyerhetünk. Sőt, szombaton szarvasbőgő versenyt is rendeznek gyerekeknek.
Míg csütörtökön főként a szakma áll a középpontban, a hétvégére megszaporodnak a közönségprogramok. Minden nap lesz méhészeti bemutató, péntektől pedig a Natúra Játszóház várja a gyerekeket.  Mindeközben a szabadtéren szebbnél-szebb szobrok készülnek majd fából, méghozzá láncfűrész segítségével. Fából készült alkotásokkal a faesztergályos találkozó ügyes kezű mesterei is készülnek, ahogy teszik ezt már több éve. A legbátrabban különleges módon próbálhatják ki a fakitermelők egyik fontos munkaeszközét, a farönkök mozgatására használt drótkötelet, hiszen segítségével a magasból csúszhatunk le, és úgy szemlélhetjük meg a kiállítást.
Hazánk legjobb sportfavágói közül is többen ott lesznek a soproni Novomatic Arénánál, hiszen péntek délután STIHL Timbersports favágó bemutató lesz. De aki szereti a motorfűrészek hangját, az szombaton sem maradhat otthon, hiszen harmadik alkalommal bőgnek fel a több 10 éves láncfűrészek is a kiállítás területén. Az Erdő-Mező erdészeti portál veterán motorfűrész kiállításán ezúttal is több ritkaságot lehet majd megtekinteni, miközben a szervezők néhány meglepetéssel is készülnek.
Mindezek mellett az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat részeként több szakmai konferencia, előadás és bemutató is várja a szakmai látogatókat szeptember 8. és 10. között, amelyek kiemelt témája a klímaváltozás, és annak erdőkre gyakorolt hatása.
Hétvégén tehát mindenképpen érdemes ellátogatni a hazai erdészet és faipar fellegvárába!
Részletek a rendezvényről: www.innolignumsopron.hu

További információ:
E-mail: innolignumsopron@sopronholding.hu
Telefon: 99/514-514
www.innolignumsopron.hu