Országos Vadásznap Kaszón – 2016.08.27

Augusztus 27-én Kaszón rendezték meg az idei Országos Vadásznapot. Az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezetének rendezvényén nagyjából 8000 fő fordult meg

Still0830_00006

Dr.  Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megnyitó beszédében elmondta, a korszerű, ugyanakkor a jól működő régi gyakorlatokat megőrző vadgazdálkodási törvényben kidolgozták a tájegységi rendszert, az 52 tájegységet alapul véve kijelölték a vadászterületek határait. A határokat kijelölő hatósági határozatok jogerőre emelkedése folyamatos, ezek után összehívhatóak a tulajdonosi gyűlések – tette hozzá.


A miniszter szavai szerint a vadásztársadalmat jelenleg ez a téma foglalkoztatja leginkább, mert “felelős döntésnek kell születnie a vadászati jog hasznosítását, a jogosultak személyét illetően”, akik 20 éven keresztül gondos gazda módjára kötelesek majd gazdálkodni a területeken, s élni annak lehetőségeivel.

Dr. Jámbor László, az OMVK elnöke beszédében felhívta a figyelmet az apróvad gazdálkodásunk problémáira, a nagyvad létszám exponenciális növekedésére, ezen belül a vaddisznó korlátlannak tűnő terjedésére, a vadvédelmi kerítések özönére, az aranysakál megjelenésére és gyors terjedésére.

Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója a rendezvény megnyitóján elmondta, a két évtizede nagy érdeklődéssel kísért Országos Vadásznapok lehetőséget nyújtanak arra, hogy idegeneket is közelebb hozzanak a vadászathoz, “betekintést engedve annak csodálatos világába”.

A szombati vadásznap keretében a több száz érdeklődőt ifjú vadászok fogadalomtételére, szarvasbőgés, vadászkutya, solymászbemutatóra, világrekord trófeák bemutatójára, vadászművészek kiállítására, főzőversenyre és koronglövészetre is várták.

Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója Nimród Vadászérem kitüntetésben részesült:

5 1 2 3 4 6 7 9

Filmünket szeptember 3-án, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz