Ajánló – HAZAI ERDÉSZ – 1.adás – 2016.07.31 – vasárnap 11 óra – ECHO-TV

Közös erdészeti együttműködést írtak alá a Visegrádi Négyek / Erdei Tündértábor a Zalaerdő Zrt. “Nyitnikék” Erdészeti Erdei Iskolájában / IV. Husqvarna Fakitermelő Verseny Huszárokelőpusztán

1 - V4Közös erdészeti együttműködést írtak alá a Visegrádi Négyek

A Visegrádi Négyek: hazánk, Lengyelország, a Cseh Köztársaság és az aláírási ceremónia házigazdája, Szlovákia erdészeti együttműködési memorandumot írtak alá. Magyar részről Ugron Ákos Gábor az Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára látta el kézjegyével a megállapodást. A dokumentum célja a felek közötti információáramlás biztosítása erdészeti témákban, a Visegrádi Négyek erdészeti politikájának alakítása, tapasztalatcsere az alkalmazottak szakmai fejlődése szolgálatában, a régiókon átnyúló erdészeti kihívások megoldásainak koordinálása, valamint együttműködés határokon átnyúló programokban, EU-keretek felhasználásával.

 

6Erdei Tündértábor a Zalaerdő Zrt. “Nyitnikék” Erdészeti Erdei Iskolájában

Az idei nyár rendhagyónak számít a Zalaerdő Zrt.  “Nyitnikék” Erdészeti Erdei Iskola életében, hiszen július első hetétől kezdve az eddigi napközis táborok helyett már ott alvós táborok indulnak a gyerekek számára az idén elkészült szálláshelynek köszönhetően. Az ide érkező gyerekeknek az erdészeti erdei iskola átfogó ismereteket nyújt az erdő és az ember kapcsolatáról. Egyebek mellett bemutatja számukra az erdei életközösségeket, a fafajokat, megismerteti őket a nálunk honos növény- és állatfajokkal. A „Nyitnikék” Erdészeti Erdei Iskola hitvallásának tekinti, hogy környezeti neveléssel elősegítse az ifjúság környezettudatos gondolkodását, környezetbarát szemléletének kialakulását és fejlődését.

 

1IV. Husqvarna Fakitermelő Verseny Huszárokelőpusztán

A Bakonyerdő Zrt. támogatásával az előző évek sikereire való tekintettel a Husqvarna Magyarország Kft. június 18-án rendezte meg Huszárokelőpusztán a IV. Husqvarna Fakitermelő Versenyt. „A fakitermelés azért fontos az erdőgazdaság számára, mert az erdőgazdálkodás egyik legfontosabb tevékenysége a fahasználat. Az erdők nevelésénél is fontos szerep jut ennek a tevékenységnek, melynek lényege, hogy melyik fát kell kivenni ahhoz az erdőből, hogy a visszamaradó állomány minél szebb, jobb megfelelőbb legyen. Tehát a fűrész olyan eszköz, amely az erdő nevelésében nélkülözhetetlen.” – hangsúlyozta Horváth Iván termelési és kereskedelmi vezérigazgató-helyettes – Bakonyerdő Zrt. – a verseny megnyitó beszédében. Továbbá felhívta a figyelmet a fakitermelés veszélyeire. „Ez a legveszélyesebb szakmák egyike! Ha összemérik a szakértők a tudásukat, abból mindenki profitálhat.” – tette hozzá.

Filmünket július 31-én, vasárnap 11:00 órakor láthatják a HAZAI ERDÉSZ TV Magazinban, az ECHO-TV műsorán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz