Átadták a Guckler Károly Kilátópontot és a Hármashatár-hegyi Turistaházat

A Pilisi Parkerdő legújabb közjóléti beruházásával tovább bővült a Hármashatár-hegyen a turisták számára rendelkezésre álló látványosságok száma

5 11 17

Az állami erdészeti társaságok társadalmi szerep vállalása egyre nagyobb mértékű – emelte ki beszédében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A 22 állami erdészeti társaság közjóléti beruházásai évről-évre növekvő tendenciát mutatnak. A társaságok törekvése, hogy az erdő a társadalom minden igényét a lehető legmagasabb színvonalon úgy szolgálja ki, hogy közben a gazdasági és védelmi funkcióját is megőrzi – hangsúlyozta Fazekas Sándor.

18 3

2010 óta a 22 állami erdészetben több mint 15 milliárd forint közjóléti fejlesztés valósult meg. Hozzátette: egyebek közt 40 új kilátót, 16 szálláshelyet, 9 erdei iskolát, száznál is több erdei kiránduló- és pihenőhelyet alakítottak ki, illetve felújítottak 12 kilátót, 50 szálláshelyet, 20 erdei iskolát és 60 kiránduló- és pihenőhelyet.

A miniszter kiemelte, hogy a mintegy 120 millió forintos beruházásnak köszönhetően mára rendezvényközpont, étterem, erdei iskola, kilátópont és már egy minden igényt kielégítő turistaház is várja a természetet kedvelő látogatókat, iskolás csoportokat és családokat. A mai napon átadott Turistaházban 38 férőhelyet alakítottak ki: a vendégek 12 kétágyas, valamint egy 8, illetve egy 6 ágyas szobákat vehetnek birtokba.

7 13 14 15 8 9 10

Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy az egészséges életmód elengedhetetlen része a természetben eltöltött idő. Ezért is törekszik a kormány arra, hogy a magyar nemzet minél több tagja magáénak érezze a páratlan szépségű magyar erdőket, azt remélve, hogy egyre többen óvják, védik majd a természetet.

Dr. Bitay Márton, állami földekért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy az állami erdészeti társaságok kiemelt feladatai közé tartozik a közjóléti tevékenységek ellátása. Az elmúlt évek folyamán számos korszerűsítés valósult meg és további fejlesztések is tervben vannak. Hangsúlyozta, hogy Magyarország Kormánya az állami erdőgazdaságok segítő társául szegődik a jövőben is.

6 4 1

Forrás: kormany.hu, Fotók: hazaivadász.hu

Filmünket 121. adásunkban, július 31-én vasárnap, 11 órakor láthatják a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO-TV műsorán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz