IV. Husqvarna Fakitermelő Verseny – 2016.06.18

A Bakonyerdő Zrt. támogatásával az előző évek sikereire való tekintettel a Husqvarna Magyarország Kft. június 18-án rendezte meg Huszárokelőpusztán a IV. Husqvarna Fakitermelő Versenyt

12 17 1

„A fakitermelés azért fontos az erdőgazdaság számára, mert az erdőgazdálkodás egyik legfontosabb tevékenysége a fahasználat. Az erdők nevelésénél is fontos szerep jut ennek a tevékenységnek, melynek lényege, hogy melyik fát kell kivenni ahhoz az erdőből, hogy a visszamaradó állomány minél szebb, jobb megfelelőbb legyen. Tehát a fűrész olyan eszköz, amely az erdő nevelésében nélkülözhetetlen.” – hangsúlyozta Horváth Iván termelési és kereskedelmi vezérigazgató-helyettes a verseny megnyitó beszédében. Továbbá felhívta a figyelmet a fakitermelés veszélyeire. „Ez a legveszélyesebb szakmák egyike. Ha összemérik a szakértők a tudásukat, abból mindenki profitálhat.” – tette hozzá.

33 31 4 5

A rendezvény három részből állt:

Husqvarna Országos Fakitermelő Verseny

A versenyen a Husqvarna szakkereskedők által delegált 3 fős csapatok indultak, valamint a Katasztrófavédelem, az állami és az önkéntes tűzoltók is több csapatban képviseltették magukat.

Husqvarna Női Gallyazó Verseny

Első alkalommal került sor a női gallyazó versenyre, hiszen egyre több, vállalkozó szellemű, láncfűrész használatban jártas hölgy szerette volna megmérettetni magát ebben a versenyszámban.

Husqvarna „Oldtimer” Veterán Motorfűrészek Versenye

A Husqvarna Magyarország Kft.meghirdette a Husqvarna típusú veterán motorfűrészek versenyét. A versenyen 1990 előtti motorfűrésszel lehetett nevezni a látványos gallyazási feladatra.

9 10 13 8

14

Horváth Iván termelési és kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Bakonyerdő Zrt.

„Amikor a Husqvarna megkeresett minket azzal, hogy elvállalnánk-e a házigazda szerepét, akkor a helyszín kiválasztását ránk bízta. Elsősorban bakonyi helyszínekben gondolkoztunk, mert a Balaton-felvidéken más témakörök azok, amiket megmutatnánk a nagyközönségnek. Ha fakitermelésről, motorfűrész használatról van szó, akkor erre a bakonyi erdők alkalmasabbak.

A Bakonyban is több helyszín is szóba jöhetett volna, végül Huszárokelőpusztára esett a választásunk. Egyrészt itt elegendő hely van ahhoz, hogy a versenyt kényelmesen és biztonságosan meg tudjuk rendezni. Másrészt fontos volt számunkra a népszerűsítés, mert aki idejön az ország távoli vidékéről, láthatja, hogy e páratlan környezet miatt megéri többször is ellátogatnia ide. Továbbá az infrastruktúra is ki van építve, rendelkezésünkre állt a víz, villany, és nem utolsósorban a személyzet is profi volt, mert jól értenek fakitermeléshez, gépészethez. Azt gondolom, hogy aki éppen nem versenyez, hanem nézelődik, az a verseny mellett nagy élményben részesül.”

15 11 17 18

16

Held Norbert ügyvezető igazgató, Husqvarna Magyarország Kft.

„Valóban ez egy nagyon komoly előkészítő munkát igénylő rendezvény volt, de a Bakonyerdő Zrt. partner volt ebben és nagyon sokat segített nekünk, velük együtt tudtuk ezt megvalósítani. A fő célunk az volt, hogy a márkanevet hangsúlyozzuk, de legalább ennyire fontos, hogy az erdészeti munkát is előtérbe helyezzük.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a munka biztonságára, illetve azokra a feladatokra, amik az erdőn zajlanak, hogy a fakitermelők ilyen versenyeken egyre magasabb szinten tudják feladatukat elvégezni. Mi is azzal küzdünk, hogy az embereknek legyen egy minimális munkabiztonsága, védjék a fejüket, hallásukat, hiszen ez egy rendkívül veszélyes üzem, amely az erdőn zajlik. Ezen a versenyen szerettük volna a legújabb innovációinkat is bemutatni, mint például a robot fűnyíró, illetve az akkumulátoros termékeink. Remélem, hogy a Bakonyerdő Zrt.-nek színvonalas versenyt sikerült rendeznünk.”

24

Filmünket 119. adásunkban, július 17-én, vasárnap 11:00 órakor láthatják a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO-TV műsorán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz