Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 115. adás – 2016.06.19 – vasárnap 11 óra – ECHO-TV

Nehezített Vércsapa Verseny és Tenyészszemle a KEFAG Zrt. szervezésében – II. Vadász-Gyermeknap Várpalotán – A Göbös-vadászkápolna harangszentelése

 2

Nehezített Vércsapa Verseny és Tenyészszemle a KEFAG Zrt. szervezésében

2016. május 29-én első alkalommal került sor a KEFAG Zrt. Kelebiai Vadászterületén Nehezített Vércsapa verseny és tenyészszemle lebonyolítására, a Magyar Véreb Egylet  rendezésében. A versenyzőkön kívül kísérőik, a verseny bírái, a meghívott és érdeklődő vendégek, valamint a segítő szakszemélyzet tagjai jelentek meg. A reggeli megnyitó után, a verseny ideje alatt a 70-80 fős társaság barátságos környezetben várhatta a délutáni eredményhirdetést, szomjukat a büfében olthatták, és délben helyben készített ízletes vadpörkölttel csillapíthatták éhségüket.

5

II. Vadász-Gyermeknap Várpalotán

Az OMVK Veszprém Megyei Területi Szervezete idén is kedvezett a gyerekeknek: május 29-én megtartották a II. Vadász-Gyermeknapot Várpalotán. A gyerekeket különleges programok várták: lehetőségük volt íjászkodni a vártövében, különféle fajátékokat megismerni és kipróbálni rengeteg extrém játékot. Továbbá solymászbemutató, főzőverseny, vizsla fajtabemutató a „Vizslatúra” résztvevőivel, zenés játékműsor és még számos színes program kavalkád közül választhattak a gyerekek.

4

Göbös-vadászkápolna harangszentelése

Június elsején szentelték fel a Göbös-major Ökoturisztikai Központban található, a KAEG Zrt. által építtetett vadászkápolna fő elemét, a harangot. A harangszentelést Fazakas Márton premontrei apát úr celebrálta. A felemelő pillanatokra még a nap is előbújt a felhők mögül, megvilágítva a kápolna csodás fa elemeit, így még varázslatosabbá téve az eseményt. Ekkor először kondult meg a felszentelt harang, amelynek zúgása átjárta Göbös-majort.

Filmünket június 19-én, vasárnap 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazin 115. adásában, az ECHO TV csatornán!