Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 114. adás – 2016.06.11 – szombat 17:30 óra – ECHO-TV

Veszprém megyei Vadásznap Pápán – Vadászati Múzeum: Jó nyomon jársz! vetélkedő ünnepélyes díjkiosztója Hatvanban – Vadászati alkalmassági vizsga Kajászón – VKE 25. Jubileum és XVIII. Szarvasbőgő Európa Bajnokság

29Veszprém megyei Vadásznap Pápán

Idén sem múlhatott el a Pápai Agrárexpo a Veszprém megyei Vadásznap nélkül, amelyet most is nagy érdeklődés kísért. A rendezvény színvonalát a méltán híres Bakonyi Vadászkürt Egylet zenei aláfestése is emelte. A kitüntetések átadása után, a délután hátra lévő részében terepjáró-, vadászkutya-, és solymászbemutató tette színesebbé, vonzóbbá a programkínálatot vadász és nem vadász érdeklődők számára. Győrffy Balázst, a Marcal-völgyi Sólyom Vt. tagját az Országos Magyar Vadászkamara elnöksége az Országos Magyar Vadászati Védegylet jóváhagyásával, és a Veszprém Megyei Vadász Szövetség kezdeményezésére ebben az évben Magyar Vadászatért érdeméremmel tüntette ki.

 4 Vadászati Múzeum: Jó nyomon jársz! vetélkedő ünnepélyes díjkiosztója Hatvanban

Május 18-án került sor a Hatvani Vadászati Múzeum Jó nyomon jársz! 5-8. évfolyamosoknak szóló vetélkedő ünnepélyes díjkiosztó műsorára. A vetélkedőn 2015 szeptemberében 39 csapat indult, 14 település 15 iskolájából.  A múzeum pedagógusai különösen fontosnak tartják, hogy a természetvédelem bekerüljön ennek a korosztálynak a mindennapjaiba: a tanévet felölelő vetélkedő folyamán a diákok az évszakok mentén haladva rejtvényeken, legendákon, kutatómunkán, filmeken és játékokon keresztül ismerhették meg a természet, a vadászat és az irodalom csodáit.

 

18Vadászati alkalmassági vizsga Kajászón

Május 29-én, Kajászón került sor az OMVK Fejér megyei Területi Szervezete és a Magyar Vizsla Klub szervezésében az áprilisban indult vadászati alkalmassági vizsga záró rendezvényére. A szervezők a vizsgát megelőzően 6 héten át tartó VAV felkészítő tréninget és vizslavezető tanfolyamot tartottak. Az utolsó három foglalkozásra egy-egy kutyás szaktekintélyt hívtak meg, akik sokrétű előadásaikkal segítették a felkészülést, a vizslák mezei munkájától kezdve az utánkeresésben való használhatóságukig. Az utolsó foglalkozáson a VAV vizsga feladataira került sor, hogy a kutyák és a vezetők is szokják e vizsgamódszer légkörét. A vizsgán a megnyitót és a regisztrációt követően a vizsgázó résztvevők a mezei feladatokat végezték el, úgy mint az elhozást, vonszalékot, légszimatot, majd a tenyészszemlére, illetve vízi mezei alkalmassági vizsgára került sor. A rendezők célja, hogy minél több tudást tudjanak átadni a tanfolyamon résztvevő kutyavezetőknek.

 

5VKE 25. Jubileum és XVIII. Szarvasbőgő Európa Bajnokság

Tavaly szeptemberben már szarvasbőgéstől volt hangos Keszthely az Országos Szarvasbőgő Bajnokságon. Idén sem volt ez másként: a 25 éves jubileumát ünneplő Vadászati Kulturális Egyesület május 28-án rendezte meg a XVIII. Szarvasbőgő Európa Bajnokságot a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumban. A jubileumi rendezvényen jelen volt és megnyitóbeszédet mondott Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára. Az ünnepi program mellett a nap kiemelt eseménye volt a Szarvasbőgő EB, melyet idén már XVIII. alkalommal rendeztek meg. Idén 12 ország, három fős válogatottja mérte össze tudását az egyéni és csapat kategóriákban.

Filmünket június 11-én, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazin 114. adásában, az ECHO TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz