Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 113. adás – 2016.06.05 – vasárnap 11:00 óra – ECHO-TV

Korongvadász Magyar Nagydíj – Galgamácsa – „Vad és vadászat” előadássorozat a Zala Megyei Vadászkamara szervezésében – „Év Erdésze 2016” Országos Erdészeti Szakmai Verseny döntője

 13

Korongvadász Magyar Nagydíj – Galgamácsa

Május 14. és 15. között került megrendezésre a Korongvadász Magyar Nagydíj a FITASC Magyarországi Korongvadász Szövetség és a Pilisi Parkerdő Zrt. szervezésében. A helyszínt a tavalyi korongvadász Európa-bajnokság otthona, Galgamácsa adta. Népes mezőny és a korongvadász sportág legnagyobb egyéniségei vettek részt a gyönyörű erdei környezetben található Galgamácsán: a Magyar Nagydíjra ugyanis 15 ország több mint 220 lövője adta le nevezését. A verseny a gyakorlónapokkal kezdődött, a résztvevők ekkor kezdhették el tesztelni lő tudásukat és koncentrációs képességüket. Az éles küzdelem ezt követően május 14-én indult el, versenyzőnként 200-200 koronggal.

2

„Vad és vadászat” előadássorozat a Zala Megyei Vadászkamara szervezésében

Szakmai előadásokat tartottak a Zala Megyei Vadászkamara és a Zala Megyei Vadászszövetség szervezésében „Vad és Vadászat” összefoglaló címmel 2016.május 25-én. Azért esett a május végi időpontra a választás, mivel ekkor még a hivatásos vadászok még nem vadásztatják a bakot, illetve már abbahagyták a takarás miatt. A szakmai rendezvényen az alábbi előadásokat tartották meg a jelenlévőknek:1. Őz a jövő nagyvadja – gazdálkodás az őzzel a Bánokszentgyörgyi Erdészet területén, előadó: Hopp Tamás erdészetigazgató, Bánokszentgyörgyi Erdészet, Zalaerdő Zrt. 2. Ázsiai vadászatok a magyar vadászember szemével, előadó: Tengerdi Győző.

erdész

„Év Erdésze 2016” Országos Erdészeti Szakmai Verseny döntője

Az Országos Erdészeti Egyesület az idén a Mocz és Társa Magánerdészettel közösen rendezte meg az „Év Erdésze 2016” országos erdészeti szakmai verseny döntőjét, amely 2016. május 25 és 26 között került megrendezésre Ötvöskónyi-Szentkereszt pusztán. A rendezvény fontos küldetése az erdész szakma korábbi magas társadalmi elismertségének visszaállítása. Célja, hogy a résztvevők szaktudása a felkészülés során gyarapodjon, a szakmát művelők közötti barátságok erősödjenek. A versenyre az erdőgazdálkodásban dolgozó erdésztechnikusok jelentkezhettek.

Filmünket június 5-én, vasárnap 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazin 112. adásában, az ECHO TV csatornán!

www.fhmag.hu

https://www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

https://hu-hu.facebook.com/echotelevizio

http://www.echotv.hu/video/109512/20151220_Hazai_vadasz