„Muzsikál az erdő” a Királyi Erdőben, 2016. május 21-én!

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2016. május 21-én Székesfehérvár közelében jelentkezik

Az immár 13 éve szerveződő Príma Díjas „Muzsikál az erdő” nemcsak a Mátrában várja az erdő és a művészetek barátait, hiszen országos rendezvénysorozattá vált. Második alkalommal jelenik meg a Dunántúlon, Székesfehérvár közelében, Székesfehérvár Megyei Jogú Város és a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. támogatásával.

Szabó Lajos erdei sétát vezet, Királyi Erdő,2014

Szabó Lajos erdei sétát vezet

A programok a Gaja-völgyi Tájcentrumban valósulnak meg csodálatos erdei helyszínen várva az érdeklődőket. A Gaja-patak szurdokvölgye egyedülálló, természetes erdőtömb a Székesfehérvár környéki kultúrtájban.

Változatos növény- és állatvilága, sajátos klimatikus viszonyai különleges szabadtéri koncertteret biztosítanak a rendezvénynek. Az erdő lombkoronája alatt szólal meg az Artisjus Díjas Corpus Harsona Quartetet magával ragadó hangulatú koncertje. Orosz Zoltán harmonikaművész, aki a Corpus Harsona Quartet tagjaihoz hasonlóan, emblematikus alakja, évek óta visszatérő fellépője a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozatnak virtuóz játékával időnként elandalítja, majd feltüzeli a közönséget. A régiók közötti kapcsolat építésének kiváló példája a Kórustalálkozó, ahol a Vox Mirabilis Kórus (Székesfehérvár) és a gyulai Erkel Ferenc Kórus lép fel.

Dr. Berkényi Tamás-Vadmadárkórház,fotó MZ Tóth István

Dr. Berkényi Tamás-Vadmadárkórház

A „Muzsikál az erdő” a Királyi Erdőben rendezvény létrejötte igazi közösségi összefogás eredménye, hiszen Székesfehérvár városa, a VADEX Zrt. mellett bekapcsolódott a szervezésbe a helyi Erdőkért Egyesület, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség, a Vadmadárkórház és sok lelkes, a rendezvényt szívügyének tekintő magánember is. Méltó folytatása így a rendezvény az első, 2014-ben megvalósult programnak, ahol annak idején felavatásra került Józsa Judit, kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagja mély üzenet értékkel bíró Összetartás című emlékplakettje.

Orosz Zoltán, fotó Pick Róbert másolata

Orosz Zoltán

A rendezvény törzsközönsége otthon érezheti magát a Gaja-völgyében, hiszen valamennyi megszokott programelem megvalósul: természetesen részt vehetnek szakvezetéses erdei sétán, ahol néprajzi meglepetések is várják a túrázókat; kerékpártúrával, tájékozódási versennyel várjuk a sportolni vágyókat; a legkisebbek zenei és képzőművészeti programokat találhatnak a Pisztrángos tónál; megtekinthetik a 2015-ös „Muzsikál az erdő” Fotópályázat és Gyermekrajzpályázat díjnyertes képeinek a kiállítását; megkóstolhatják a helyi termékeket és ételeket. A „Muzsikál az erdő” rendezvényeire jellemző módon a napot kötetlen beszélgetésre lehetőséget biztosító borkóstoló zárja.

Részletes információt, a programtervet megtalálják honlapunkon a www.muzsikalazerdo.hu -n Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a teljes egészében ingyenes programjainkra.

Corpus Harsona Quartett, fotó Pick Róbet

Corpus Harsona Quartett

Hiszen tudják: „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Szabó Lajos, Matúz Viktória Muzsikál az Erdő Alapítvány

Forrás: muzsikalazerdo.hu