Ajánló – HAZAI VADÁSZ – 110. adás – 2016.05.14 – szombat 17:30 óra – ECHO-TV

– A Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat avatása – Szezonnyitó hétvége a pörbölyi Ökoturisztikai Központban – Dél-dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskolák Nyílt Napja – Átadták a Gizella királyné kilátót a Verga Zrt. jóvoltából

13A Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat avatása

2016. április 27-én a Pilisi Parkerdő a Budapest környéki kerékpározás történetének új fejezetét nyitotta meg: a Pilisben, a Visegrádi- és a Budai-hegységben összesen több mint 600 km új kerékpárút vár mindenkit. A Pilisi Parkerdő Zrt. nagyszabású kerékpár-turisztikai fejlesztésének köszönhetően „Parkolj és bringázz!” (P+B) ponttal és 28 kijelölt biciklitúrával, egy csaknem 600 kilométernyi ajánlott erdei kerékpáros útvonal áll a kirándulni vágyók rendelkezésére. A Pilist, valamint a Visegrádi és a Budai-hegységet átszelő Pilis Bike bicikliút-hálózat a túra-, illetve a szabadidő kerékpárosok igényeit egyaránt szem előtt tartva valósult meg.

 

23Szezonnyitó hétvége a pörbölyi Ökoturisztikai Központban

Április 30-án és május elsején a “Régi hagyományok, új kalandok” rendezvény keretében sokféle program várta az érdeklődőket a pörbölyi Ökoturisztikai Központban, a nagyrezéti Méhészeti Gyűjteményben és a bajai Gemenc Vándorponton. Azok, akik ezen a hétvégén ellátogattak a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjának szezonnyitó rendezvénysorozatára, azok a következő programok közül választhattak: Pörbölyre, a Rezét gőzös nosztalgiajáratai, gyalogtúrák szakvezetőkkel, erdőkerülés erdésszel, interaktív kiállítások, a hód és a vidra élőhelyének bemutatása új dioráma segítségével, hajókirándulás, gemenci vasútmodell-bemutató.

 

7Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskolák Nyílt Napja

2016. április 25-én rendezték meg a Dél-dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napját és a hozzá kapcsolódó „Élménypedagógia az erdőben” című pedagógus továbbképzést a Kaszó Zrt. szervezésében. Az egész napos rendezvény keretében változatos programokkal várták mindazokat, akik meg szerették volna ismerni a dél-dunántúli régió erdészeti erdei iskoláit, azok erdőpedagógiai és szabadidős programkínálatát. A rendezvényre ellátogató pedagógusok részt vettek egy műhelymunkán, amely a tanórákhoz és tanórán kívüli környezeti neveléshez kapcsolódott.

 

P1040787Átadták a Gizella királyné kilátót a Verga Zrt. jóvoltából

A 70 hektáros Gulya-dombi parkerdő területén álló létesítmény 71 millió forintból újult meg. Az új, horgonyzott acélból készült Gizella királyné kilátó 22 méter magas, 7 szintes és 51 tonna össztömegű. A VERGA Zrt. legújabb közjóléti beruházásának átadó ünnepségét jelenlétével megtisztelte Dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára, Schumacher István, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott és Brányi Mária, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin 110. adásában, 2016. május 14-én, szombaton 17:30 órakor tekinthetik meg Nézőink az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz