Megjelentek a „Muzsikál az erdő” 2016-os pályázatai

A Muzsikál az Erdő Alapítvány hagyományaihoz híven a 2016-os évben is alkotói pályázatokat hirdet

Irodalmi Pályázat, 1.helyezett,gyermek,2015

Irodalmi Pályázat, 1.helyezett,gyermek,2015

A Képzőművészeti, a Fotópályázat, az Irodalmi pályázat mellett a tavaly első ízben meghirdetett és óriási népszerűségnek örvendő Gyermekrajzpályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők. A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2016-ban a 13. évadára készül az ország 3 térségében, valamint első alkalommal válik határokon átnyúlóvá, hiszen a mátrai rendezvénysorozat nyitónapja a Felvidéken, Füleken lesz, az őszi, Gyula térségében szerveződő program egy napja pedig a Partiumba látogat. Az év legnagyobb eseménye a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyama július 2-a és július 10-e között kerül megrendezésre. Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget.

Józsa Judit, a Képzőművészeti P. Zsűri elnöke

Józsa Judit, a Képzőművészeti P. Zsűri elnöke

Az „Muzsikál az erdő” Irodalmi Pályázatára olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Újdonság, hogy a gyermeket meseírásra buzdítjuk, ötletek merítéséhez a tavalyi Gyermekrajzpályázat 3 kiváló rajzát nyújtjuk számukra. A pályázat védnöke Jókai Anna, Kossuth Nagydíjas író, a Nemzet Művésze, aki néhány évvel ezelőtt „erdőünnepnek” nevezte a rendezvényt. Az Irodalmi Pályázat eredményhirdetése a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat galyatetői helyszínén történik. Az eredményeket ünnepélyes keretek között Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő, a zsűri elnöke hirdeti ki.

2016-ban második alkalommal hirdetünk Gyermekrajzpályázatot, melynek témája „Csodaerdő tisztása”. A beadandó alkotások technikája szabadon választott, bízunk a gyerekek eredeti ötleteiben, kreativitásukban. A rajzpályázat zsűrijének elnöke Telegdi Ágnes.

Gyermekrajzpályázat, eredményhirdetés,2015,Galyatető

Gyermekrajzpályázat, eredményhirdetés,2015,Galyatető

Az alkotókat bíztatjuk, hogy vegyenek részt pályázatainkon. A pályázati kiírások részleteit keressék honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu-n és a Pályázatfigyelő portálon.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a teljes egészében ingyenes programjainkra. Hiszen tudják: „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

 

Szabó Lajos, Matúz Viktória

Muzsikál az Erdő Alapítvány

Forrás: www.muzsikalazerdo.hu