VADÁSZTEA Percek: Dr. Kun Edit festőművésszel

A legkedvesebb vadászélményeit minden vadász szívesen megosztja a vadásztársaival. A gondolatok – sokszor egyre színesebb – átadása segít újra átélni az élményeket, melyeket a festővásznon egy művész alkotása jeleníthet meg

28

Dr. Kun Edit az erdő, a vadászat élményének vászonra álmodója, aki a zalai erdőkkel-dombokkal övezett Kis-Balaton festői szépségű vidékén nőtt fel. Ez a hely életre szóló élményt adott számára! Úgy látja, hogy az alkotás elsősorban lelki folyamat. Egy képet belülről kell először megkomponálni, aztán annak a megvalósítása során a technikát, a kivitelezést már lehet fejleszteni. Festményein a valóság hangulatát próbálja átadni, arra vágyva, hogy méltóak legyenek témájukhoz. Igazi kihívást jelent számára, ha a Természet örök megújuló csodájából a múló pillanatokat maradandóvá teheti.

36

1

Dr. Kun Edit, festőművész, kiadói igazgató, Nimród Vadászújság

„Csodálatos vidékről származom, a Kis-Balaton tőszomszédságban található  faluból, Zalavárról. Ott, abban a környezetben egy végtelenül nyugodt, harmonikus légkört élhettem meg. Arra emlékszem, hogy mindig szerettem valamit alkotni, kerestem a szépet. A rajzzal kapcsolatos első emlékem az volt, hogy ha leültettek egy lap mellé, mindig telerajzoltam, mert megnyugodtam e tevékenység közben. Egyébként pedig nagyon izgő-mozgó gyerek voltam.

Mi, festőművészek véleményem szerint nem teszünk mást, mint a Teremtő műveit másoljuk, saját stílusunk szerint. Szeretem, ha a szemlélő ránéz egy képre, akkor azt látja, ami ott van, nem kell semmit belemagyarázni. Miután a természet történéseit dolgozzuk fel, a megélt pillanat elengedhetetlen. A katarzis mindig az átélt élményekből adódik. Hiszem és bízom abban, hogy attól lesz hiteles egy műalkotás, ha tényleg megéljük.”

27 25

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin 105. adásában, 2016. április 10-én, vasárnap 11:00 órakor tekinthetik meg Nézőink az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz