“Hohe Jagd & Fischerei” – Salzburg – 2016.02.27

Stábunk ellátogatott a 28. alkalommal megrendezésre került salzburgi „Hohe Jagd & Fischerei” fegyver, horgász, vadász, erdész kiállításra, amely az Alpok-Adria-Duna régió egyik legnagyobb szakmai kiállítása

16 14Több, mint 550 hazai és nemzetközi kiállító jelent meg 39.000 látogató előtt, bemutatva a legújabb trendeket, termékeket, szolgáltatásokat.

A Földművelésügyi Minisztérium standjánál nagy volt az érdeklődés a magyar vadgazdálkodás iránt, sok visszajáró vendégvadász kereste fel a standot érdeklődve a jövő évi lehetőségekről. Az állami erdőgazdaságokon kívül számos magyar magán kiállító is képviseltette magát.

23

Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára

„Salzburg Európa egyik legszebb kulturális városa, hosszú ideje itt rendezik a kontinens egyik legnagyobb vadászati kiállítását. Ha össze akarom hasonlítani a FEHOVA-val, azt tudom mondani, hogy valóban a mi budapesti vásárunk is az európai rangos vásárok sorába lépett.

Ami még a mai vásári tapasztalatoknál kiemelkedő, hogy igazán sok magyar kiállító van, ami nagy öröm. Nemcsak a Földművelésügyi Minisztérium, illetve a Minisztériumhoz tartozó állami erdészeti cégek standjáról beszélhetünk, hanem sok magán kiállító is megjelent Salzburgban. Ahogy én elbeszélgettem a kiállítókkal, jelentős sikert is hozott nekik a vásár. Kiváló magyar késesek, szőrmekészítők, szűcsök, iparművészek – akik vadászati díszítőtárgyakat készítenek-, magánvadászat szervezők. De ha arra gondolok, hogy még a romániai vadászati lehetőséget hirdető standon is valójában magyar szót lehet hallani, hiszen erdélyi magyarok szervezik az ottani vadászatokat, akkor az embert nemzeti büszkeség tölti el, hiszen nagyon szépen szerepelünk és vagyunk jelen Európa egyik legnagyobb vadászati kiállításán.”

17 7

 

24

Csontos Dömötör műszaki vezető, erdőgondnok, Pilisi Parkerdő Zrt.

„Standunkon tíz magyar állami erdőgazdaság képviselteti magát, többek között a Gemenc Zrt., Bakonyerdő Zrt., Pilisi Parkerdő Zrt., HM Kaszó Zrt., Mecsekerdő Zrt., Szombathelyi Erdészeti Zrt., VADEX Zrt., Verga Zrt., Zalaerdő Zrt., illetve a Vértesi Erdő Zrt. Úgy gondolom, hogy hasonlóan a korábbi évekhez, ugyanaz a jellege és a hangulata a vásárnak. Nagyon sok az érdeklődő a magyar erdőgazdaságok standjainál is. Főleg vadászati vonalon képviseltetjük magunkat, vadászatok iránt érdeklődnek, legfőképpen bőgésben a gímbikavadászat, illetve a téli vaddisznóhajtások iránt, illetve csomagos tarvad vadászati lehetőség is érdekli az idelátogatókat.

Megtiszteltetés számomra külföldön is képviselni a magyar erdő-és vadgazdálkodást, mivel gyermekkorom óta arra készültem, hogy a szakmában dolgozhassak, vadász és erdész lehessek. Az egyik legfontosabb feladatunk a régi vendégekkel való kapcsolattartás. Törzsvendégeink rendre megkeresnek bennünket és a kiállításon meg tudjuk beszélni a jövő évi vadászati terveinket is velük. Jó véleményük van az osztrák vagy német vadászoknak a magyar vadgazdálkodásról, ezt mutatja az is, hogy nagyon sokan visszajárnak hozzánk évek óta mind a képzett szakszemélyzetünk, mind a felszerelt vadászházaink miatt. Bizonyos garanciát is tudunk nyújtani azzal, hogy állami erdőgazdaságok vadászterületein vadásztatunk. Mondhatom, hogy egész Magyarországra jellemzően nagyon sok vendég érkezik német nyelvterületről, Ausztriából, Németországból, vagy akár Svájcból.

Bízom abban, hogy a jövőben tudjuk növelni a magyar erdő-és vadgazdálkodás népszerűségét, illetve a becsületét öregbíteni. Bízom abban, hogy egy ilyen világszínvonalú rendezvény olyan információkat is eljuttat a civil társadalom tagjaihoz, amiket eddig nem tudtak, vagy tévesen ítéltek meg. Ez által reálisabban fogják látni mind az erdészetet, mind a vadászatot.”

13 12 11

25

Prihoda Judit festőművész

„A mai nap különösen sokan látogattak el a kiállításra, standunkat is sokan keresték fel, érdeklődtek, körülnéztek. A képeimet illető sok pozitív visszajelzés számomra azt jelenti, hogy elégedettek a képeimmel, és megértik azt, amit képviselek. Sokan járnak Magyarországra vadászni és nagyon pozitív élményekkel térnek haza.

Amikor a külföldi vadászok meghallják, hogy magyar vagyok, felcsillan a szemük és elmesélik, hogy mit lőttek, milyen vadászélményekkel tértek haza, tehát azt gondolom, elégedettek velünk.

A jövőben folytatni szeretném a munkáimat, még egyedibb képeket szeretnék létrehozni, minél többet kifejezhessek a képeken keresztül és szeretném, ha minél több emberhez eljussanak.”

8
IMG_7722 IMG_7711

IMG_7802 IMG_7805 IMG_7767

Filmünket a 102. adásunkban, 2016. március 19-én, szombaton 17:30 órakor tekinthetik meg Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO-TV csatornán!

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz