Karácsonyi szöszmötölő Obornakon – 2015.12.13.

A Zalaerdő Zrt. obornaki Nyitnikék Erdei Iskolájában idén december 13-án kézműves foglalkozást tartottak kicsiknek és nagyoknak „Karácsonyi szöszmötölő” címmel

35

38 33 29 27

32

14 15 16 17

Az ünnepi készülődés alatt sor került az Év Fája akcióhoz való csatlakozás céljából meghirdetett Kódgyűjtő kalandjáték díjkiosztójára is, melyet egy ismertető előadás és vetítőképes összefoglaló követett.

25

Povics Noémi erdei iskola vezető Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola, Zalaerdő Zrt.

„Azért adtuk ezt a nevet a karácsonyi összejövetelünknek, hogy hangsúlyozzuk annak családias és baráti jellegét. A program során sor került az egész éves Kódgyűjtő Kalandjátékunk lezárására is, melyet ismertető előadással és vetítőképes összefoglalóval támasztottunk alá a kocsányos tölgyről, ezt követően pedig kézműves foglalkozást tartottunk.

A Kódgyűjtő Kalandjáték az Év Fája akcióhoz tartozó kezdeményezés. A játékot a kocsányos tölgyre vonatkozóan építettük fel. Arról szólt, hogy megpróbáltuk a családokat úgy kicsalogatni az erdőbe, hogy közben valamilyen feladatot is végrehajtanak. A résztvevők tíz darab kocsányos tölgy egyedet választottak ki, melyek a megye területén teljesen szétszórva találhatóak. Ezekhez a fákhoz egy-egy táblát is elhelyeztünk titkos kóddal. A kirándulóknak ezeket a titkos kódokat kellett összegyűjteni, úgy, hogy előtte a fáknak a GPS koordinátáját a Zalaerdő Zrt. honlapján meg tudták nézni, tehát azt mondhatjuk, hogy célirányosan kirándultak. Bizonyos számú kódok után ajándékokat kaptak tőlünk, és ha valaki mind a tíz fát végiglátogatta, akkor részt vett a fődíj sorsolásán.

Számomra azért volt fontos ez a kezdeményezés, mert a kocsányos tölgy az erdészek közkedvelt fája. A játék során számos szép fafaj egyedet tudtunk a közönségnek megmutatni, amit nem biztos, hogy különben megtaláltak volna. Az érdeklődőktől pozitív visszajelzéseket kaptunk, ezért mindenképpen szeretnénk, ha folytatódna ez a kezdeményezés. A Zalaerdő Zrt. munkatársait is bevontuk, hiszen a társaság területén, az öt erdészetünknél jelöltek ki az erdészek 5-5 fát. Ők ismerték a saját területüket és ők tudták, hogy melyek azok a faegyedek, amik igazán alkalmasak erre a játékra, jól megközelíthetőek és nagyon látványosak.”

22 26 23 20

11

9 5 12 6

36

31 33 21 15

19

Filmünket 2015. december 26-án, szombaton 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz